ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άρειος Πάγος: Ποινή φυλάκισης 8 μηνών στον Π.Ψωμιάδη-Αθώος για... απιστία

20:40 - 23 Μαρ 2016 | Επιχειρήσεις
Άρειος Πάγος: Ποινή φυλάκισης 8 μηνών στον Π.Ψωμιάδη-Αθώος για... απιστία
Επικυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο η ποινή των 8 μηνών που είχε επιβληθεί από το Εφετείο Θεσσαλονίκης στον τέως νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, ενώ κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της απιστίας.

Το ποινικό τμήμα του ανωτάτου δικαστηρίου έκανε δεκτή την αναίρεσή που είχε ασκήσει ως προς την κατηγορία της απιστίας, ωστόσο επικύρωσε την απόφαση του Εφετείου που τον είχε καταδικάσει σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος την περίοδο 2008 -2009.

Ο Π.Ψωμιάδης είχε καταδικαστεί από το Εφετείο Θεσσαλονίκης σε φυλάκιση 11 μηνών κατά συγχώνευση για τα αδικήματα της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος.

Σύμφωνα με την κατηγορία, με καθυστέρηση από 12 έως 15 μηνών υπέγραψε πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε 17 βιομηχανίες και βιοτεχνίες της περιφέρειας Θεσσαλονίκης για παραβάσεις αναφορικά με τη διαχείριση αποβλήτων.

Επίσης κατηγορείται ότι μείωσε συνολικά κατά 24.660 ευρώ τα 17 πρόστιμα.

Η μείωση αυτή των προστίμων είχε ως αποτέλεσμα να κατηγορηθεί και για απιστία καθώς αυτό είχε αρνητικό αποτέλεσμα στα έσοδα της νομαρχίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.