ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκέφτονται ΑΜΚ μετά την αξιολόγηση και υπό προϋποθέσεις

08:25 - 30 Μαρ 2016 | Επιχειρήσεις
Σκέφτονται ΑΜΚ μετά την αξιολόγηση και υπό προϋποθέσεις
Πολλές επιχειρηματικές πλευρές, για διάφορους λόγους, περιμένουν επιτέλους «θετικό σήμα» από το μέτωπο της αξιολόγησης, δηλαδή να «κλείσει» η εκκρεμότητα και να αρχίσει να επιστρέφει η κανονικότητα, στο μέτρο του… δυνατού βάσει συνθηκών, στις τράπεζες, στην οικονομία, στην επιχειρηματική ζωή του τόπου.


Μάλιστα, πληροφορίες της αγοράς αναφέρουν ότι υπάρχουν κάμποσες εταιρείες, μεταξύ αυτών εισηγμένες, που περιμένουν το «πράσινο φως» από τους δανειστές (δηλαδή ολοκλήρωση αξιολόγησης) για να βάλουν μπρος το εγχείρημα με το κωδικό «κεφαλαιακή ενίσχυση».

 

Με απλά λόγια, κάποιες επιχειρήσεις σχεδιάζουν αυξήσεις κεφαλαίου είτε για να αντιμετωπίσουν τον δανεισμό τους, είτε γιατί έχουν αρνητικά ίδια κεφάλαια, είτε για να θωρακιστούν περαιτέρω έναντι της κρίσης, είτε ακόμα για να εκμεταλλευθούν τυχόν επενδυτικές ευκαιρίες.


Όλα αυτά βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι θα αποκατασταθεί το κλίμα σταθερότητας στην οικονομία ή οι τράπεζες να στηρίξουν, μέσω δράσεων, την προσπάθεια των μετόχων που επιθυμούν να «βάλουν το χέρι στην τσέπη» για να καταστήσουν βιώσιμες και ανταγωνίσιμες τις εταιρείες τους. Άλλωστε, συμφέρει και τις τράπεζες μια πιο ουσιαστική διαχείριση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:00 - 30 Μαρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.