ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραιτήθηκε και ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΒΖ

10:35 - 04 Απρ 2016 | Επιχειρήσεις
Παραιτήθηκε και ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΒΖ
Σε παραίτηση προέβη από το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, ο πρόεδρος καθώς και άλλα στελέχη της εταιρείας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 02/04/2016 ο πρόεδρος κ. Γεώργιος Λάντζας, εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. και οι σύμβουλοι κ.κ. Κρίτων Τσικλιάς, εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. και Πέτρος Γεμιντζής, μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ., υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, οι οποίες έγιναν αποδεκτές.

 

Ουσιαστικά, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας μένει χωρίς εκτελεστικά μέλη και σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνταν το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα εναπομείναντα μέλη του Δ.Σ. δεν προτίθεται να αναλάβουν τον συγκεκριμένο ρόλο, γεγονός που θα οδηγήσει σε εξελίξεις άμεσα τις επόμενες ημέρες ή ακόμα και ώρες.

 

Διευκρινίζουμε ότι τα εναπομείναντα μέλη στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας έχουν τη δυνατότητα να συνεδριάσουν, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να υπογράψουν έγγραφα που απαιτούνται προκειμένου να προχωρήσει το σχέδιο που ενέκρινε η πιστώτρια τράπεζα για το μέλλον και την πορεία της βιομηχανίας.

 

Υπενθυμίζεται πως στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της εταιρείας στις 16/3/2016, την παραίτησή του, την οποία το διοικητικό συμβούλιο έκανε αποδεκτή, είχε υποβάλει και ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. κ. Δημήτριος Γιαννακίδης.

 

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή γνωστοποιήθηκε η πρόθεση μελών, αλλά και του ίδιου του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της ΕΒΖ να παραιτηθούν των θέσεών τους. Σε κάθε περίπτωση, η αντικατάσταση των παραιτηθέντων θα γίνει άμεσα, αφού η διαδικασία που έχει αποφασιστεί να προχωρήσει για την ΕΒΖ πρέπει να τρέξει γρήγορα.

 

Πρόσφατα ο πρώην πρόεδρος της ΕΒΖ, Γιώργος Λάντζας είχε χαρακτηρίσει «δύσκολη» την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για τη χρηματοδότηση και το μέλλον της ΕΒΖ και είχε επισημάνει, «έχουμε να λάβουμε μια δύσκολη απόφαση, αφού η αποδοχή της πιθανόν να εγείρει και νομικές επιπλοκές για τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.