ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κερδισμένοι όσοι επένδυσαν σε ελληνικά ομόλογα

09:06 - 19 Ιουλ 2016 | Επιχειρήσεις
Κερδισμένοι όσοι επένδυσαν σε ελληνικά ομόλογα
Παρά τη συνεχιζόμενη «βουτιά» των μετοχών και των τραπεζικών επιτοκίων, το 2016 τα ελληνικά κρατικά και εταιρικά ομόλογα έχουν αποφέρει σημαντικές αποδόσεις, με τους επενδυτές που τα επέλεξαν κι ανέλαβαν το ρίσκο που συνεπάγονται να έχουν βγει κερδισμένοι.

Είναι ενδεικτικό ότι πως από την αρχή του έτους έως και την 5η Ιουλίου, («Α/Κ: Οι πρωταθλητές του εξαμήνου») κέρδη έχει καταγράψει το σύνολο των 18 Α/Κ της κατηγορίας Ομολογιακά Εσωτερικού με καλύτερες επιδόσεις για τα: Ελληνικό Ομολογιών Εσωτερικού (+8,39%), Πειραιώς Ομολόγων Εσωτερικού (+6,82%) και Alpha Trust Ομολογιών Εσωτερικού (+6,48%)).

 

Θετικά δείγματα υπάρχουν και από το μέτωπο των εταιρικών ομολόγων των μεγάλων ελληνικών εταιρειών που έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό. Ενδεικτικά αναφέρουμε το +10% της ΔΕΗ από την αρχή του έτους, το +6% της MOTOR OIL και το +3% - 5% για τους τίτλους των ΟΤΕ, ΕΛΠΕ και ΤΙΤΑΝ.

 

Να σημειωθεί ότι σήμερα ξεκινούν να διαπραγματεύονται νέες εκδόσεις εταιρικών ομολόγων στην Εναλλακτική Αγορά του ΧΑ με την MLS (διάρκεια 4+1 έτη, επιτόκιο 5,3% και καταβολή τόκων κάθε τρίμηνο), ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες εκδόσεις, με ενδεικτικό παράδειγμα το σαφώς μεγαλύτερου ύψους εγχείρημα του ομίλου Fourlis.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.