ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γκότσης: Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τις ελληνικές επιχειρήσεις

10:29 - 13 Σεπ 2016 | Επιχειρήσεις
Γκότσης: Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τις ελληνικές επιχειρήσεις
Το σχέδιο της κεφαλαιαγοράς για την ενίσχυση των ελληνικών επιχειρήσεων, μέσα από νέους χρηματοδοτικούς φορείς, παρουσιάζει ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Χαράλαμπος Γκότσης, σε συνέντευξή του στο αθηναϊκό – μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο κ. Γκότσης προσδίδει ιδιαίτερη σημασία τόσο στο Ταμείο Συμμετοχών, όσο και στην μετατροπή του ΕΤΕΑΝ σε αναπτυξιακή τράπεζα.

 

Όπως εξηγεί στη συνέχεια, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει θέσει ως στόχο τη δημιουργία ενός ρυθμιστικού πλαισίου για την εισαγωγή εναλλακτικών προϊόντων στην ελληνική κεφαλαιαγορά.

 

Ως αποτέλεσμα, από την 1η Σεπτεμβρίου έχει απελευθερωθεί η ελληνική αγορά για την έκδοση εταιρικών ομολόγων, με σταθερή απόδοση. «Είναι κάτι που η αγορά, οι μεγάλες και οι μεσαίες επιχειρήσεις, επιθυμούσαν για πολλά χρόνια, αλλά μόνο τώρα ανοίγει ο δρόμος για μια νέα δυναμική αγορά» σχολίασε, σχετικά.

 

Ειδική μνεία κάνει και στη συμμετοχική χρηματοδότηση, το λεγόμενο Crowdfunding, το οποίο, σύμφωνα με τον κ. Γκότση, αποτελεί «ένα σημαντικό εναλλακτικό εργαλείο χρηματοδότησης».

 

Σχετικά με την ελληνική οικονομία, εκτιμά ότι περνάει από το στάδιο της σταθεροποίησης στο στάδιο της ανάκαμψης, ενώ τονίζει ότι το 2016 θα είναι το τελευταίο έτος της πολύχρονης κρίσης.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:43 - 13 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.