ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Blackstone αποκτά την Pinnacle προς 2,2 δισ δολάρια

22:50 - 12 Φεβ 2007 | Επιχειρήσεις
Συμφωνία για την εξαγορά της Pinnacle Foods Group προς 2,2 δις δολάρια έκλεισε η Blackstone Group, η τρίτη εταιρεία private-equity που σε διάστημα τεσσάρων ετών γίνεται η κάτοχος του κολοσσού τροφίμων.

Η Blackstone, που εδρεύσει στη Νέα Υόρκη, θα εξαγοράσει την Pinnacle από την Capital Advisors LLC, (πρώην JP Morgan Partners). Το τίμημα της εξαγοράς περιλαμβάνει και την ανάληψη χρέους, το ύψος του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό.

Η CCMP Capital Advisors είχε αγοράσει την εταιρεία Pinnacle, που έχει ετήσιες πωλήσεις της τάξης των 2,1δις δολαρίων από την Hicks, Muse τον Αύγουστο του 2003 καταβάλλοντας 485 εκατ. δολάρια.

Στους λοιπούς μετόχους της Pinnacle συγκαταλέγονται οι JW Childs Associates, καθώς και μια ομάδα μετόχων της Aurora Foods που συγχωνεύτηκε με την Pinnacle το 2005 προκειμένου να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Οι εταιρείες εξαγορών χρησιμοποιούν ένα συνδυασμό ίδιων κεφαλαίων και δανείων για να πληρώσουν τις εξαγορές και έπειτα αναζητούν να βελτιώσουν την κερδοφορία τους με την ενίσχυση των πωλήσεων, την πώληση περιουσιακών στοιχείων και τη περικοπή των δαπανών. Οι εν λόγω εταιρείες συνήθως πωλούν τα αποκτήματά τους σε διάστημα πέντε ετών.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.