ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

O Founder του Douleutaras.gr μιλά στο Reporter

07:30 - 18 Οκτ 2016 | Επιχειρήσεις
O Founder του Douleutaras.gr μιλά στο Reporter
Κυριακή Αξιώτη Aποφάσισαν να δοκιμαστούν στο χώρο της επιχειρηματικότητας, εντόπισαν το κενό στην αγορά και εργάστηκαν σκληρά για να κάνουν πράξη την ιδέα εκείνη που θα έδινε λύση σε εκατοντάδες άτομα που αναζητούν επαγγελματίες. Πρόκειται για την παρέα πέντε φίλων που με αφορμή τις σκέψεις και τους προβληματισμούς της για τα δεδομένα της ελληνικής πραγματικότητας έκανε πράξη την ιδέα του Douleutaras.gr της πρωτοποριακής διαδικτυακής υπηρεσίας που προσφέρει αξιοπιστία, ταχύτητα και ευκολία στην αναζήτηση επαγγελματιών κάθε κατηγορίας. Ο Ανδρέας Γραμμάτης, Founder & CEO του Douleutaras.gr μίλησε στο reporter.gr για το project, την απόφασή να κάνει ένα από τα μεγαλύτερα scale up στη χώρα αλλά και τα επιχειρηματικά του σχέδια.

Όπως ο ίδιος εξηγεί, το 2012 –όταν γεννήθηκε η ιδέα του Douleutaras.gr- η ανεργία είχε ξεπεράσει το 20% ενώ τα μέλη της ομάδας συλλογίστηκαν ότι ο κόσμος αναπόφευκτα θα στρεφόταν στη λύση του ελεύθερου επαγγέλματος, αφού οι ευκαιρίες στα πλαίσια εταιριών περιορίζονταν δραματικά. Τότε εντόπισαν ένα κενό στην αγορά. Από τη μία πλευρά η ανεργία αυξανόταν με γοργούς ρυθμούς και από την άλλη η διαδικασία εύρεσης ενός αξιόπιστου επαγγελματία ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και χρονοβόρα. Έτσι το Νοέμβριο του 2013 “βγήκε στον αέρα” η πρώτη πλατφόρμα του Douleutaras.gr, η οποία ανέλαβε να φέρει σε επαφή εργοδότες και επαγγελματίες για την εκπλήρωση μιας ευρείας γκάμας project. Η ομάδα σύντομα απέκτησε νέα μέλη και ενάμιση χρόνο αργότερα το μοντέλο του Douleutaras.gr άλλαξε ώστε να πάρει τη μορφή που έχει σήμερα.

 

 

Εύκολη λύση χωρίς καθυστερήσεις

 

Το Douleutaras.gr απευθύνεται σε οποιονδήποτε αναζητά έναν αξιόπιστο επαγγελματία για να ολοκληρώσει μία προσωπική ή επαγγελματική του εργασία. Αν παραδείγματος χάριν, κάποιος έχει άμεση ανάγκη από έναν υδραυλικό, μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα και να καταχωρήσει την εργασία του, συμπληρώνοντας μία σύντομη φόρμα. Μέσα σε λίγα λεπτά θα λάβει προσφορά από έναν εξειδικευμένο υδραυλικό της πλατφόρμας με σκοπό την άμεση εξυπηρέτηση του. Ο χρήστης μπορεί να επισκεφθεί το προφίλ του επαγγελματία, να δει φωτογραφικό υλικό προηγούμενων εργασιών, που έχει αναλάβει, καθώς επίσης και αξιολογήσεις πελατών που τον έχουν επιλέξει. Έτσι διαμορφώνει μια συνολική εικόνα για τον επαγγελματία που πρόκειται να εξυπηρετήσει την εργασία του.

 

Φυσικά, εκτός από τον χρήστη, το Douleutaras.gr απευθύνεται και σε κάθε ποιοτικό επαγγελματία ή μικρή επιχείρηση που επιθυμεί να εξυπηρετήσει νέες εργασίες και να διευρύνει το πελατολόγιο του.

 

DOUL 4

 

Πάνω από 6.000 εργασίες μηνιαίως

 

«Μέσω της πλατφόρμας μας, αυτή τη στιγμή εξυπηρετούνται περισσότερες από 6000 εργασίες μηνιαίως ενώ τη σελίδα μας επισκέπτονται παραπάνω από 150.000 χρήστες. Παρά την όποια αρχική διστακτικότητα, η πλειονότητα των χρηστών τελικά επιλέγει την πλατφόρμα μας για να ολοκληρώσει την εργασία της. Ο εύκολος τρόπος λειτουργίας σε συνδυασμό με την ταχύτητα της εξυπηρέτησης και τη δυνατότητα αξιολόγησης της είναι οι τρεις κυριότεροι λόγοι για τους οποίους το Douleutaras.gr κερδίζει τους χρήστες που το επιλέγουν», επισημαίνει ο κ. Γραμμάτης.

 

Άμεσος στόχος τα μεγάλα αστικά κέντρα

 

Όσον αφορά τον ανταγωνισμό, ο Founder & CEO της υπηρεσίας τονίζει πως λόγω της καινοτομίας της πλατφόρμας και της μοναδικότητας του μοντέλου, άμεσοι ανταγωνιστές στην ελληνική αγορά δεν υπάρχουν. Μέσω του Douleutaras.gr ένας χρήστης μπορεί να εξυπηρετηθεί ταχύτατα από διαθέσιμους επαγγελματίες, χωρίς να ξοδεύει άσκοπα χρόνο. Μπορεί επίσης να λάβει υπόψη τα δημόσια σχόλια άλλων χρηστών οι οποίοι συνεργάστηκαν με τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες έτσι ώστε να μπορούν να εκτελέσουν την εργασία τους με τον πιο αξιόπιστο τρόπο. Τέλος, έχοντας την επιλογή να λάβει περισσότερες από μία προσφορές, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να συγκρίνει και να επιλέξει την πλέον ανταγωνιστική προσφορά.

 

Στόχος της ομάδας -εκτός από την επέκταση στο εξωτερικό- είναι μέσω της υπηρεσίας να εξυπηρετούνται όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα στην Ελλάδα σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες, προσφέροντας και επιπλέον λειτουργίες στην εξυπηρέτηση των χρηστών.

 

«Λόγω του ότι η εταιρία συστάθηκε αρχικά στο Λονδίνο, ήταν αρκετά χρονοβόρα και γραφειοκρατική η διαδικασία σύστασης υποκαταστήματος στην Ελλάδα», σημειώνει ο κ. Γραμμάτης μιλώντας για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η επιχείρηση στα πρώτα της βήματα, ενώ παράλληλα κάνει λόγο και για τις δυσκαμψίες που σχετίζονται με τη φορολόγηση και το εργασιακό. Την ίδια στιγμή, προτείνει σε οποιονδήποτε σκέφτεται να κάνει τα πρώτα του επιχειρηματικά βήματα να γνωρίσει ανθρώπους που το έχουν πράξει για να ακούσει από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που αυτό εμπεριέχει.

 

47c629a4f6076e499d018d8ee19bbf41 L

 

Πρόκληση η επαγγελματική κουλτούρα

 

Ο Founder της επιχείρησης τέλος εξηγεί πως η σημαντικότερη πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι νέοι επιχειρηματίες αφορά την ανάπτυξη μίας επιχειρηματικής κουλτούρας. «Αυτό περιλαμβάνει το πώς προσεγγίζουμε την επιχειρηματικότητα συνολικά, από το σύστημα εκπαίδευσης μέχρι και το πώς αυτή αντιμετωπίζεται κοινωνικά και πολιτικά, το οικοσύστημα που την υποστηρίζει, την περαιτέρω ανάπτυξη δικτύων υποστήριξης αλλά και τη διάθεση χρημάτων τα οποία θα συνδυάζονται όμως με χρήσιμη τεχνική υποστήριξη έτσι ώστε οι επενδύσεις να έχουν και το προσδοκώμενο όφελος», αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

*Να σημειωθεί πως ο Ανδρέας Γραμμάτης θα μιλήσει σήμερα 18 Οκτωβρίου στο Startup Grind Athens στην Τεχνόπολη, ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να υποβάλλει τα ερωτήματά του.

 

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΚΕΕ, σε συνδιοργάνωση με τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων - INNOVATHENS και ξεκινάει στις 6 το απόγευμα. Η αμεσότητα που εξασφαλίζει το INNOVATHENS και η μοναδική μορφή των εκδηλώσεων του Startup Grind αποτελεί το δυνατό σημείο που συγκέντρωσε από την πρώτη κιόλας στιγμή την προσοχή του κοινού.

 

Startup Grind Athens

 

Ημερομηνία: Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

 

Ώρα: 6μμ

 

Χώρος: Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων- INNOVATHENS

 

Διεύθυνση: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Κτίριο Αεριοφυλάκιο 2, Πειραιώς 100, Γκάζι, 11854 Αθήνα

 

Τηλ: +302130109300 Κρατήσεις Θέσεων:https://www.startupgrind.com/events/details/startup-grind-athens-presents-andreas-grammatis-douleutaras

 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:44 - 18 Οκτ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.