ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤτΕ: Στο -1,3% υποχώρησε η ετήσια χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα

16:22 - 29 Δεκ 2016 | Επιχειρήσεις
ΤτΕ: Στο -1,3% υποχώρησε η ετήσια χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα
Περαιτέρω συρρίκνωση εμφάνισε τον Νοέμβριο του 2016 η συνολική χρηματοδότηση του εγχώριου ιδιωτικού τομέα, καθώς ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -1,3% έναντι -1,6% τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Αντίθετα, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης ήταν θετική κατά 62 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 308 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

 

Χρηματοδότηση των επιχειρήσεων

 

Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις ήταν θετική κατά 283 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 88 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο 0,2%, από -0,3% τον Οκτώβριο.

 

Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε στο 0,5%, από 0,1% προηγουμένως και η μηνιαία καθαρή ροή ήταν θετική κατά 226 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 126 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

 

Την ίδια ώρα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων ανήλθε στο -4,3% από -5,0% τον Οκτώβριο και η μηνιαία καθαρή ροή ήταν θετική κατά 57 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 214 εκατ. ευρώ.

 

Χρηματοδότηση των ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών και ατομικών επιχειρήσεων

 

Tο Νοέμβριο του 2016, η μηνιαία καθαρή ροή προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις ήταν αρνητική κατά 13 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 36 εκατ. ευρώ, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο -2,1%, από -2,2% τον προηγούμενο μήνα.

 

Χρηματοδότηση των ιδιωτών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων

 

Αρνητική κατά 208 εκατ. ευρώ ήταν η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα το Νοέμβριο του 2016, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 184 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής τέλος, ανήλθε στο -2,8%, παραμένοντας αμετάβλητος έναντι του προηγούμενου μήνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.