ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαρινόπουλος: Το «ψαλίδι» στο δίκτυο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος

15:04 - 09 Ιαν 2017 | Επιχειρήσεις
Μαρινόπουλος: Το «ψαλίδι» στο δίκτυο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος
Με την απόφαση της δικαιοσύνης να εκκρεμεί για το σχέδιο διάσωσης της αλυσίδας Μαρινόπουλος πληροφορίες για αποψίλωση του δικτύου δίνουν και παίρνουν.
Έτσι σύμφωνα με πρόσκληση διενέργειας του πλειοδοτικού διαγωνισμού που δημοσιεύτηκε, μέχρι 10 Φεβρουαρίου 2017 θα μπορούν ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση 16 ακινήτων της Ζήνων Ακίνητα ΑΕ.  Η εταιρία μπήκε σε  διαδικασία ειδικής διαχείρισης καθώς η Μαρινόπουλος έχει συμπαρασύρει την εν λόγω εταιρία.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 16 κτίρια αποκτήθηκαν από τη Zenon Real Estate το 2002, στο πλαίσιο συμφωνίας sale and lease back. Συγκεκριμένα, η Zenon στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας  συμμετείχαν η τράπεζα EFG Eurobank Ergasias, μέσω της θυγατρικής της EFG Eurobank Properties και η Deutsche Bank, μέσω του Real Estate Opportunities Group, είχε αποκτήσει έναντι 63 εκατ. ευρώ τα καταστήματα της τότε Carrefour-Μαρινόπουλος, συναλλαγή η οποία την περίοδο εκείνη  επρόκειτο για τη μεγαλύτερη χρηματοδοτική μίσθωση που είχε πραγματοποιηθεί στην ελληνική αγορά. 

Τα ακίνητα της Ζήνων πωλούνται στο σύνολο τους και όχι τμηματικά. Πρόκειται για καταστήματα και αποθήκες της Μαρινόπουλος σε Αγρίνιο, Αιγάλεω, Αργυρούπολη, Γλυφάδα, Αθήνα (στο Κολωνάκι, το γνωστό κατάστημα στην οδό Κανάρη  9), το υπερκατάστημα στη Λένορμαν, στο Περιστέρι, τη Βούλα, στη Θεσσαλονίκη (στη Βας. Όλγας και στη παλιά εθνική Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής), στο Ρέθυμνο, τη Ρόδο, τα Τρίκαλα, στη Βέροια και τη Ξάνθη.  

Ταυτόχρονα σύμφωνα με πληροφορίες  της Καθημερινής την πώληση περίπου 20 καταστημάτων σε ανταγωνιστές της «Σκλαβενίτης» αναμένεται να προβλέπει η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που εξετάζει τη συγκέντρωση των αλυσίδων σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος» και «Σκλαβενίτης». Αυτό εκτιμούν παράγοντες της αγοράς και νομικοί κύκλοι με εμπειρία σε ανάλογες υποθέσεις. Τα καταστήματα αυτά θα είναι στην Αττική και πιθανόν και στην Κρήτη, καθώς πρόκειται για τις δύο περιοχές της χώρας όπου έχει παρουσία σήμερα η «Σκλαβενίτης».
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.