ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Rivulis και Eurodrip ενώνουν τις δυνάμεις τους

14:08 - 11 Ιαν 2017 | Επιχειρήσεις
Σε συμφωνία συγχώνευσης κατέληξαν η Rivulis Irrigation Ltd με έδρα το Ισραήλ και η Eurodrip ΑΒΕΓΕ με έδρα την Ελλάδα με στόχο τη δημιουργία ενός παγκόσμιου ηγέτη στον τομέα της στάγδην άρδευσης.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε στο πλαίσιο της συμφωνίας αναφέρεται πως "ο Όμιλος που θα προκύψει από τη συγχώνευση θα καλύπτει πλήρως την παγκόσμια αγορά με 18 εργοστάσια και 1800 εργαζομένους σε 5 ηπείρους και 30 χώρες. Οι καλλιεργητές σε όλο τον κόσμο θα επωφεληθούν από τη διευρυμένη προσφορά προϊόντων και λύσεων, η οποία θα περιλαμβάνει καθιερωμένα προϊόντα που χαίρουν της εμπιστοσύνης της αγοράς όπως ο Eolos, το Compact, το PC2, το GR, ο Όλυμπος το T-Tape, το Ro-Drip, το Hydrogol και το D5000.

Ο νέος Όμιλος θα έχει τα κεντρικά του γραφεία στο Gvat, Ισραήλ και θα φέρει την επωνυμία Rivulis Irrigation Ltd ενώ ο Richard Klapholz, νυν διευθύνων σύμβουλος της Rivulis Irrigation, θα ηγείται αυτού. Η ολοκλήρωση της συγχώνευσης τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων αρχών.

Οι σημερινοί μέτοχοι των δύο εταιρειών- το FIMI Opportunity Funds, ήτοι το μεγαλύτερο private equity fund του Ισραήλ (FIMI), η εταιρεία Paine & Partners, LLC (Paine & Partners), με έδρα τις ΗΠΑ και η Dhanna Engineering με έδρα την Ινδία- θα παραμείνουν μέτοχοι του Ομίλου που θα προκύψει από τη συγχώνευση καθώς και ενεργά μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο αυτού, εξασφαλίζοντας τη συνέχεια και παρέχοντας την πλήρη στήριξη τους για την επιτυχία του εγχειρήματος. Η FIMI θα διατηρήσει την πλειοψηφία των μετοχών και ο Gillon Beck, νυν Πρόεδρος της Rivulis Irrigation και κύριος εταίρος της FIMI, θα είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. του νέου Ομίλου.

Ο Όμιλος θα συνεχίσει να υποστηρίζει τόσο το brand της Rivulis όσο και το brand της Eurodrip και θα παραμείνει πλήρως επικεντρωμένος στην αποστολή του, ήτοι να παρέχει συνεχώς καινοτομία και ποιοτικές υπηρεσίες υποστήριξης των καλλιεργητών ώστε αυτοί να βελτιστοποιήσουν τις καλλιέργειες τους με βιώσιμο και οικονομικό τρόπο συνεισφέροντας παράλληλα στην εξοικονόμηση νερού.

Τo εργοστάσιο στα Οινόφυτα και οι υπόλοιπες λειτουργίες της Eurodrip στην Ελλάδα συνεχίζουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον νέο Όμιλο που θα σχηματιστεί μιας και θα αποτελέσουν το διοικητικό κέντρο μιας ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής η οποία θα περιλαμβάνει τις παραγωγικές μονάδες της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Αιγύπτου, της Ιορδανίας και τις αντίστοιχες αγορές τους καθώς και τις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης, τα Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της κεντρικής Ασίας καθώς και μέρους της Βόρειας Αφρικής.

Ο Richard Klapholz, διευθύνων σύμβουλος της Rivulis Irrigation, σχολίασε σχετικά με τη συγχώνευση τα εξής: "Είμαστε ενθουσιασμένοι που αυτές οι δύο ηγέτιδες εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους ώστε να εξυπηρετήσουν καλύτερα τις αυξανόμενες ανάγκες των αγορών άρδευσης ανά τον κόσμο. Ενόσω επωφελούμαστε από σημαντικές λειτουργικές οικονομίες κλίμακας, θα διασφαλίσουμε ότι όλες οι δεσμεύσεις έναντι των συνεργατών-διανομέων μας θα τηρηθούν και θα ενδυναμωθούν περαιτέρω. Ο στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι οι συνεργάτες μας θα συνεχίσουν την επιτυχημένη εμπορική τους δραστηριότητα στηριζόμενοι σε μια ευρεία γκάμα προϊόντων, υπηρεσιών και παραγωγικής δραστηριότητας. Ανυπομονώ να συνεργαστώ στενά με τους ανθρώπους της Eurodrip ανά τον κόσμο και είμαι βέβαιος ότι θα επωφεληθούμε όλοι από την τεράστια εμπειρία τους και  τη συνεχή δέσμευση και αφοσίωσή τους".

Ο Peter Berweger, CEO του Ομίλου Eurodrip, προσέθεσε: " Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να ηγούμαι του Ομίλου Eurodrip τα τελευταία χρόνια όσο και κατά την περίοδο αυτής της συγχώνευσης. Με αυτή τη κίνηση, φέρνουμε κοντά δύο εξαιρετικές επιχειρήσεις στον τομέα της στάγδην άρδευσης που έχουν συμπληρωματικές δυνατότητες και έτσι είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους καλλιεργητές περισσότερες επιλογές και μια πιο εκτεταμένη ποικιλία προϊόντων ώστε να εξοικονομούν νερό και να αναβαθμίσουν τις καλλιέργειες τους. Η ενοποιημένη εταιρία θα έχει πραγματικά παγκόσμια κάλυψη με παρουσία σε όλες τις στρατηγικές αγορές άρδευσης και αυτό θα επιτρέψει την περαιτέρω ανάπτυξη και πρωτοπορία προς όφελος όλων των μετόχων” .

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.