ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΟΛ: Κατατέθηκε αίτημα για ειδικό διαχειριστή-Στις 3 Μαρτίου η συζήτηση

18:05 - 02 Φεβ 2017 | Επιχειρήσεις
ΔΟΛ: Κατατέθηκε αίτημα για ειδικό διαχειριστή-Στις 3 Μαρτίου η συζήτηση
Κατατέθηκε, την Πέμπτη, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, η αίτηση από πιστώτριες τράπεζες του ΔΟΛ για διορισμό ειδικού διαχειριστή. Εφόσον το αίτημα εγκριθεί από το δικαστήριο, θα ανοίξει ο δρόμος για πώληση/ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου, τμηματικά ή στο σύνολό τους.

Η αίτηση πήρε δικάσιμο για τις 3 Μαρτίου, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο αν θα παρασταθεί η πλευρά Ψυχάρη, επιδιώκοντας να αποδείξει ότι ο όμιλος δεν βρίσκεται σε οριστική παύση πληρωμών, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για να κάνει αποδεκτή το δικαστήριο την αίτηση των τραπεζών για διορισμό ειδικού διαχειριστή.

 

Σημειώνεται ότι οι συνολικές απαιτήσεις των τραπεζών από τον ΔΟΛ αντιπροσωπεύουν το 74% του συνόλου, άρα πληρούνται και οι απαιτήσεις που θέτει ο νόμος (σ.σ. τουλάχιστον το 40%).

 

Ο ειδικός διαχειριστής προτείνεται από τους πιστωτές που υποβάλλουν την αίτηση, πληρώνεται από τους ίδιους και αναλαμβάνει την υποχρέωση, αφού διενεργήσει απογραφή του ενεργητικού της επιχείρησης, να προκηρύξει πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκποίησή του.

 

Ταυτόχρονα, ο ΔΟΛ κατέθεσε αντασφαλιστικά μέτρα, ζητώντας ουσιαστικά να προστατευθεί μέχρι την εκδίκαση της κύριας αίτησης των τραπεζών. Στόχος των αντασφαλιστικών του ΔΟΛ είναι να εξασφαλισθεί χαρτί για την κυκλοφορία των εφημερίδων τουλάχιστον έως τότε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.