ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απάντηση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στις κινήσεις της μπύρας Βεργίνα

09:22 - 02 Μαρ 2017 | Επιχειρήσεις
Απάντηση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στις κινήσεις της μπύρας Βεργίνα
Toυ Γιώργου Αλεξάκη Αιχμές αφήνει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία σε ανακοίνωσή της που εκδόθηκε αργά την Τετάρτη για την Ζυθοποιία Μακεδονίας – Θράκης σχετικά με την απόφασή της να καταφύγει στα Ολλανδικά δικαστήρια κατηγορώντας την πρώτη για καταχρηστική συμπεριφορά στην Ελλάδα. Η Αθηναϊκή σημειώνει ότι «η Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης προσφεύγει στα Ολλανδικά δικαστήρια ενώ είναι σε εξέλιξη νομικές ενέργειες της ίδιας υπόθεσης στην ελληνική δικαιοσύνη, στην οποία η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει εμπιστοσύνη.»
Επίσης αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσής της αντίδρασής της. Πιο συγκεκριμένα η Αθηναϊκή Ζυθοποιία αναφέρει:
 
«Η Ζυθοποιία  Μακεδονίας – Θράκης , υπέβαλε αίτημα προς τα Ολλανδικά Δικαστήρια  ζητώντας αποζημίωση από την Heineken N.V. και την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, σχετικά με την υποτιθεμένη  καταχρηστική συμπεριφορά της τελευταίας  στην Ελλάδα.
 
Όπως είναι γνωστό , η  Αθηναϊκή Ζυθοποιία από την αρχή έχει δηλώσει ότι θεωρεί την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού του Δεκεμβρίου του 2015 εντελώς αβάσιμη και έχει προσφύγει εναντίον της στο Διοικητικό Εφετείο, αμφισβητώντας, μεταξύ άλλων, την αξιοπιστία των υποβληθέντων αποδεικτικών μέσων. Η απόφαση επί της προσφυγής εκκρεμεί.
 
Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία ενημερώθηκε σήμερα, 1/3/17, επισήμως από την Ολλανδική Δικαιοσύνη  ως προς το περιεχόμενο του αιτήματος και θα τοποθετηθεί πιο αναλυτικά μόλις το εξετάσει στο σύνολο του.
 
Στο μεταξύ, υπενθυμίζεται  ότι  ουδέποτε η  Ζυθοποιία  Μακεδονίας – Θράκης, όλο  το χρονικό διάστημα που ελεγχόταν η Αθηναϊκή Ζυθοποιία από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, κατέθεσε αγωγή στα Ελληνικά Δικαστήρια  ή καταγγελία στην Επιτροπή Ανταγωνισμού κατά της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.
 
Σημειώνεται επίσης ότι η Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης προσφεύγει στα Ολλανδικά δικαστήρια ενώ είναι σε εξέλιξη νομικές ενέργειες της ίδιας υπόθεσης στην ελληνική δικαιοσύνη, στην οποία η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει εμπιστοσύνη.
 
Σε κάθε περίπτωση τόσο η Heineken N.V. όσο και η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, θα προβούν σε κάθε νόμιμη ενέργεια στο πλαίσιο της υπεράσπισής τους. Ως Αθηναϊκή Ζυθοποιία θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στη χώρα αλλά και να υπερασπιζόμαστε με πάθος την υπόθεση αυτή, γιατί αυτό οφείλουμε στους εργαζόμενους και τους προμηθευτές μας, αλλά και τους καταναλωτές μας."
 
Σημειώνεται ότι  η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης (μπύρα «Βεργίνα»), διεκδικεί αποζημίωση  ύψους 100 εκατ. ευρώ από τη Heineken και την ελληνική θυγατρική της, την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, επειδή, όπως αναφέρει στην αγωγή της η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης  εφάρμοσαν καταχρηστικές πρακτικές για να διατηρήσουν την κυρίαρχη θέση τους στην αγορά.
 
Η αγωγή, με την οποία η ελληνική εταιρεία διεκδικεί αποζημίωση, κατατέθηκε σε δικαστήριο του Άμστερνταμ, όπως μετέδωσε η αμερικανική ιστοσελίδα ενημέρωσης για νομικά θέματα, courthousenews.
 
Στο μεταξύ η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία βρίσκεται σε μακρά κόντρα. Κατέφυγε δε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, που διεξήγαγε αυτεπάγγελτη έρευνα από το 2005, κατηγορώντας την για αθέμιτες πρακτικές. Η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού εκδόθηκε με μεγάλη καθυστέρηση, πέρυσι, και επιβλήθηκε στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία πρόστιμο 31,5 εκατ. ευρώ, ενώ η εταιρεία απειλήθηκε με πρόστιμο 10.000 ευρώ την ημέρα, σε περίπτωση επανάληψης των καταχρηστικών πρακτικών.
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις 09:28 - 02 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.