ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ομόλογο ΟΠΑΠ: Ξεκίνησε η δημόσια προσφορά

09:46 - 15 Μαρ 2017 | Επιχειρήσεις
Ομόλογο ΟΠΑΠ: Ξεκίνησε η δημόσια προσφορά
Ξεκίνησε την Τετάρτη 15/3 και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 17/3 η δημόσια προσφορά για την έκδοση 5ετούς κοινού ομολογιακού δανείου (ΚΟΔ), έως 200 εκατ. ευρώ.

Η έκδοση διαιρείται σε 200.000 ομολογίες, ονομαστικής αξίας 1 ευρώ, που θα διατεθούν προς κάλυψη μέσω δημόσιας προσφοράς στο σύνολο του επενδυτικού κοινού ("Δημόσια Προσφορά") με χρήση της υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Οι ομολογίες θα καταχωρηθούν στο ΣΑΤ και θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία "Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος" της Οργανωμένης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

 

Το εύρος απόδοσης όπως ορίστηκε από τους Συντονιστές Κυρίους Αναδόχους και εντός του οποίου οι Ειδικοί Επενδυτές θα υποβάλλουν τις δηλώσεις βούλησης-κάλυψης, διαμορφώνεται στο 3,4% - 3,9%. Το Επιτόκιο δύναται να ισούται με την τελική απόδοση ή να υπολείπεται αυτής, έως 25 μονάδες βάσης. Οι Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι θα καθορίσουν και το Επιτόκιο και την Τιμή Διάθεσης που εξάγουν την τελική απόδοση.

 

Η τελική απόδοση, το Επιτόκιο και η Τιμή Διάθεσης θα γνωστοποιηθούν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και θα δημοσιευθούν, το αργότερο την επόμενη εργάσιμη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Προσφοράς. Ταυτόχρονα με τον καθορισμό της τελικής απόδοσης, θα αποφασιστεί και η οριστική κατανομή των προσφερόμενων Ομολογιών. Σε κάθε περίπτωση, το Επιτόκιο και η Τιμή Διάθεσης θα καθορισθούν εντός του ανακοινωθέντος εύρους της απόδοσης.

 

Συντονιστές κύριοι ανάδοχοι στη δημόσια προσφορά του Κοινού Ομολογιακού Δανείου (ΚΟΔ) είναι η Eurobank Ergasias και η Εθνική Τράπεζα. Οι δύο τράπεζες ενεργούν και ως σύμβουλοι στην έκδοση, ενώ ανάδοχοι είναι η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ, η Euroxx Χρηματιστηριακή και η Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:52 - 15 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.