ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φιλεντέμ: Όταν η γεύση και η ποιότητα συναντούν την ιστορία

16:40 - 29 Μαρ 2017 | Επιχειρήσεις
Φιλεντέμ: Όταν η γεύση και η ποιότητα συναντούν την ιστορία
Όσπρια, παξιμάδια, ελαιόλαδο, ζυμαρικά, τοπικά εύγευστα τυριά και άλλα δεκάδες προϊόντα χωρίς συντηρητικά ανακαλύπτει κανείς όταν ανοίξει το καλάθι της Φιλεντέμ. Εμπνευσμένα με πολλή αγάπη και μεράκι από Έλληνες παραγωγούς απ’ όλη την Ελλάδα και κυρίως από την Κρήτη μας φέρνουν σε επαφή με αυθεντικές γεύσεις που γοητεύουν τον ουρανίσκο και εξυμνούν την παράδοση.

Ένα όνομα με ιστορία

 

Πίσω από τη λέξη Φιλεντέμ κρύβεται μια ιστορία αγάπης που γεννήθηκε και συγκλόνισε το Ρέθυμνο της Κρήτης στη δεκαετία του 1920, αλλά δυστυχώς δεν είχε αίσιο τέλος.

 

Με κριτήριο την παραγωγή αγνών παραδοσιακών προϊόντων διατροφής η εταιρεία έχει τοποθετήσει στην αγορά  προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας που μπορούν να μας χαρίσουν ένα υπέροχο ταξίδι νοστιμιάς.

 

Το «μυστικό» της Φιλεντέμ είναι ότι βρίσκει μοναστήρια με δική τους παραγωγή, γυναικείους συλλόγους και μικρούς παραγωγούς που κύριο μέλημα τους είναι το αγνό προϊόν που περιέχει μόνο γνώση φροντίδα και μεράκι.

 

Συνταγές γραμμένες σε παλιά τετράδια, που όμως είχαν ξεχαστεί στο ξέφρενο τρεχαλητό του χρόνου, καταφέρνουν να αναστήσουν «γεύσεις μιας άλλης εποχής», γεμάτες αγάπη.

 

Η αγνότητα της ερωτικής ιστορίας που κρύβεται πίσω από τη Φιλεντέμ μπορεί κάλλιστα να συγκριθεί με τα προϊόντα της. Γεμάτα με γεύσεις «μιας άλλης εποχής», γεμάτες αγάπη γι' αυτές τις παλιές νοικοκυρές που με απλά υλικά έκαναν τη μαγειρική τέχνη και τη φτώχεια ευρηματικότητα και έμπνευση.

Μερικά από τα μοναδικά προϊόντα της Φιλεντέμ είναι τα εξής:

 

file 2

 

Όσπρια

 

Με καθαρή ποικιλιακή γενετική.

 

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας είναι η ποιότητα του τελικού προϊόντος.

 

Για την έννοια της ποιότητος αναφερόμαστε στο χρώμα, το μέγεθος, το σχήμα του σπόρου, τη βραστικότητα, την καθαρότητα και την ομοιομορφία του συσκευασμένου τελικού προϊόντος. Σ’ αυτό πρέπει να προστεθούν και οι ιδανικές συνθήκες αποθήκευσης. Το Φιλεντέμ εγγυάται όλα τα παραπάνω και ακόμη ό,τι πιο σπάνια και ξεχασμένη ποικιλία οσπρίων υπάρχει.

 

Ελαιόλαδο

 

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο (Τσουνατόλαδο) Καντάνου Κρήτης “ΤΣΟΥΝΑΤΟΛΑΔΟ ΚΑΝΤΑΝΟΥ”. Είναι ελαιόλαδο ανωτέρας κατηγορίας, που παράγεται από την αρχαιότερη ποικιλία ελιάς στον κόσμο.

 

Η ποικιλία αυτή βρίσκεται μόνο στο δυτικό μέρος του νομού Χανίων Κρήτης. 


Το δέντρο αυτό, η “τσουνάτη”, είναι ένα ήμερο δέντρο ελιάς. Ο καρπός της θυμίζει μαστό, έχει χαρακτηριστική θήλη και πέφτει μόνο όταν ωριμάσει.

 

Δηλαδή έχει διαφορετικό τρόπο συγκομιδής (αφού δεν ραβδίζεται) απ’όλα τ‘άλλα ελαιόδεντρα.

 

Το τσουνατόλαδο έχει τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, φαινόλες, πολυφαινόλες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Έχει τα λιγότερα επίπεδα Κ (οξείδωσης), σχεδόν τα μισά απ’ όλα τ’ άλλα ελαιόλαδα. Είναι ήπιο και γλυκό στη γεύση, δεν είναι πικρό, ούτε πικάντικο, και ταιριάζει με τη γαστρονομία των κεντροευρωπαίων. Έχει μέγιστη τιμή οξύτητας 0,7 % (κ.β. ελαϊκό οξύ και μέγιστος αριθμός υπεροξειδίων 15meg ενεργού οξυγόνου Kg).

 

Παξιμάδια

 

Κρητική Διατροφή

 

Η άριστη υγεία και μακροζωία των Κρητικών αποδίδεται στην παραδοσιακή διατροφή τους. Βασικά χαρακτηριστικά της διατροφής αυτής είναι το ελαιόλαδο, τα παξιμάδια, τα όσπρια και το κόκκινο κρασί. Το Φιλεντέμ ξέφυγε από τα συνηθισμένα παξιμάδια: σταρένιο, κριθαρένιο, σίκαλης. Ξέθαψε ξεχασμένες συνταγές και αξιοποίησε γεύσεις στα παξιμάδια.

 

Σπιτικά Ελληνικά Ζυμαρικά

 

Το Φιλεντέμ επέλεξε να έχει στη συλλογή του σπιτικά ζυμαρικά απ’ όλα τα διαμερίσματα της Ελλάδας, με φρέσκο γάλα (κατσικίσιο, πρόβειο, βουβαλίσιο, αγελαδινό), με αυγά ή χωρίς αυγά, με αλεύρι σταρένιο, ολικής, ζέας, χαρουπάλευρο, σιμιγδάλι.

 

Τυριά της Κρήτης

 

Οι ρίζες για την εκτροφή αιγοπροβάτων στην Κρήτη χάνονται στους αιώνες. Ως γνωστό από τη μυθολογία ο Δίας μεγάλωσε σε μια σπηλιά στα Ανώγεια και για τροφό του είχε μια αίγα, την Αμάλθεια.

 

Από τότε η κτηνοτροφεία στην Κρήτη δεν έχει αλλάξει μορφή, στηρίζεται σε μικρά ζώα και στην ελεύθερη βοσκή. Για αυτό και τα τυροκομικά προϊόντα της είναι ξεχωριστά σε άρωμα και γεύση.

 

Ορεκτικά - Τουρσιά

 

Το Φιλεντέμ δημιούργησε γευστικά και αρωματικά τουρσιά που δίνουν χρώμα και νοστιμίζουν καθημερινά το τραπέζι σας. Άλλοτε πικάντικα, άλλοτε γλυκόξινα. Δίνουν ευχάριστη γεύση στις σαλάτες και τα κρεατικά, αλλά τρώγονται ευχάριστα και μόνα τους.

 

Τα προϊόντα θα τα βρείτε στα super market Σκλαβενίτης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

 

http://www.filedem.gr/

 

https://www.facebook.com/%CE%A6%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%AD%CE%BC-305589476474853/?fref=ts

Τελευταία τροποποίηση στις 16:51 - 29 Μαρ 2017

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.