ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΝΙΚΑΣ: Σε αύξηση μεριδίων και νέες αγορές μετά την ΑΜΚ

12:53 - 27 Απρ 2017 | Επιχειρήσεις
ΝΙΚΑΣ: Σε αύξηση μεριδίων και νέες αγορές μετά την ΑΜΚ
Το σχέδιο αναδιάρθρωσης του δανεισμού της ΝΙΚΑΣ προβλέπει υλοποίηση επενδύσεων ύψους 8 εκατ. ευρώ την τριετία 2017-2019. Από το ποσό αυτό περί τα 7 εκατ. ευρώ αφορούν τον εκσυγχρονισμό μηχανολογικού εξοπλισμού και παραγωγικών εγκαταστάσεων, περί τις 500 χιλ. ευρώ εκσυγχρονισμό πληροφοριακών συστημάτων και λογισμικού και αντίστοιχα 500 χιλ. ευρώ την αγορά νέων φορτηγών διανομής.
Αυτά αναφέρονται στο ενημερωτικό δελτίο που δημοσιεύτηκε χθες για τη δημόσια προσφορά νέων μετοχών της Νίκας από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου ύψους 23,2 εκατ. ευρώ η οποία θα διενεργηθεί με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων και με δέσμευση της Givenrise ότι θα καλύψει το σύνολο των αδιάθετων μετοχών. Η διοίκηση της αλλαντοβιομηχανίας δεσμεύεται να προχωρήσει στην υλοποίηση επενδυτικού της προγράμματος συνολικού ποσού 8 εκατ. ευρώ.
 
Ενδεικτικά προβλέπεται το 2017 να διατεθούν συνολικά κεφάλαια ύψους 2,4 εκατ. ευρώ, 4,5 εκατ. ευρώ το 2018 και 700 χιλ. το 2019. Όσον αφορά το υπόλοιπο των καθαρών εσόδων που θα προκύψουν από την ΑΜΚ, αυτά θα διατεθούν ως εξής: 7,2 εκατ. ευρώ σε κεφάλαιο κίνησης, 3,7 εκατ. ευρώ στην αποπληρωμή βραχυπρόθεσμου δανεισμού της Νίκας, 1,3 εκατ. ευρώ στην αποπληρωμή δανείων ικανοποιούμενων κατά πρώτη προτεραιότητα και 3 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.
 
Η εταιρία μετά την αναδιάρθρωση και την ΑΜΚ έχει στόχο την αύξηση του μεριδίου αγοράς στις βασικές κατηγορίες στις οποίες δραστηριοποιείται, καθώς και την ανάπτυξη εξωστρεφούς πολιτικής με επέκταση σε νέες αγορές.
 
Γιώργος Αλεξάκης
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.