ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

CU RestartUp @Ρομάντσo: Σχέδια ανάπτυξης για τη μοναδική κυψέλη του δημιουργικού κλάδου στην Ελλάδα Κύριο

08:01 - 15 Μαϊ 2017 | Επιχειρήσεις
CU RestartUp @Ρομάντσo: Σχέδια ανάπτυξης για τη μοναδική κυψέλη του δημιουργικού κλάδου στην Ελλάδα
Η αντίθεση είναι μοναδική. Στη μια άκρη της οδού Αναξαγόρα στην Ομόνοια το μακρύ χέρι … του κράτους, η Α` ΔΟΥ Αθηνών, μία από τις μεγαλύτερες στο Λεκανοπέδιο κι από την άλλη ο μοναδικός δημιουργικός κόμβος στη χώρα.
Στους ιστορικούς χώρους ενός άλλοτε εμβληματικού περιοδικού για τη μεταπολεμική Ελλάδα του «Ρομάντσο» βρίσκεται η μοναδική θερμοκοιτίδα για την ανάπτυξη του δημιουργικού κλάδου στην Ελλάδα, το CU RestartUp @Ρομάντσo.
 
Λειτουργεί ως χώρος στέγασης και παροχής υπηρεσιών σε νέους ή νέες επιχειρήσεις που αντικείμενο τους έχουν το διευρυμένο δημιουργικό χώρο. Με ιδιωτικούς χώρους γραφείων αλλά και συνεργατικούς χώρους, το creative hub του Ρομάντσο έχει ήδη διαμορφωθεί σε ένα ενεργό σημείο συνάντησης και επαγγελματικής δικτύωσης.
 
Μάλιστα με οδηγό την επιτυχία εδώ και τέσσερα χρόνια εξετάζεται η επέκταση του και στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι συζητήσεις με το Δήμο της πόλης έχουν προχωρήσει ώστε και ο Βορράς να αποκτήσει το δικό του hub.  
 
Στα τέσσερα χρόνια που υλοποιείται το πρόγραμμα CU RestartUp @Ρομάντσo, πάνω από 59 νέοι έχουν ήδη κάνει το δικό τους επαγγελματικό ξεκίνημα στο Bios Ρομάντσο, ενώ έχουν επωφεληθεί περισσότερα από 120 άτομα, ως ευρύτερα μέλη των νικητήριων ομάδων.
 
Στόχος του CU RestartUp @Ρομάντσο είναι η στήριξη και η ανάπτυξη της επαγγελματικής δραστηριοποίησης των δημιουργικών αυτών ατόμων ή ομάδων ώστε μακροπρόθεσμα να κάνουν πράξη τις δημιουργικές και πρωτοποριακές τους ιδέες και να καθιερωθούν ως επαγγελματίες.
 
Όσοι μετέχουν στο πρόγραμμα, πέρα από τη στέγαση της δραστηριότητάς τους στο Ρομάντσο, γίνονται μέλη μιας ζωντανής και πεπειραμένης κοινότητας που τους παρέχει υποστηρικτικές υπηρεσίες και συμβουλευτική και επικοινωνιακή στήριξη, βοηθώντας τους να αποκτήσουν εμπειρίες, να εμπνευστούν, να δικτυωθούν και να εξελιχθούν. Γίνονται μέρος του μοναδικού δημιουργικού οικοσυστήματος της πόλης που αποτελεί ένα ενεργό σημείο συνάντησης και επαγγελματικής δικτύωσης.
 
Έτσι το CU και το Ρομάντσο πραγματοποίησαν για 5η συνεχή φορά το διαγωνισμό CU RestartUp @Ρομάντσo και ανέδειξαν τις πιο δημιουργικές και πρωτοποριακές ιδέες, προσφέροντας σε 8 νικητήρια projects και τους 25 νέους δημιουργούς τους, επαγγελματική στέγαση για 8 μήνες στο creative hub του Ρομάντσο. Μέχρι το τέλους έτους θα έχουν την ευκαιρία ομάδες από το ψηφιακό παιχνίδι, το streetwear brand ρούχων, μέχρι τη δημιουργία έργων τέχνης με διάτρητα έργα σε χαρτί, να δοκιμάσουν την τύχη τους και να ξεκινήσουν το επιχειρηματικό και συνάμα δημιουργικό τους ταξίδι.
 
Γιώργος Αλεξάκης
 
Τελευταία τροποποίηση στις 10:31 - 15 Μαϊ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.