ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενημέρωση και κρίσιμες πληροφορίες για τους νεοφυείς επιχειρηματίες από το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο

10:25 - 06 Ιουλ 2017 | Επιχειρήσεις
Ενημέρωση και κρίσιμες πληροφορίες για τους νεοφυείς επιχειρηματίες από το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο
Να εκπαιδεύσει τους φιλόδοξους νέους επιχειρηματίες επιχειρεί το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο με ένα οδηγό δράσης για νεοφυείς επιχιερήσεις.

Η εργαλειοθήκη αυτή που συνέταξε το επιμελητήριο εμπεριέχει νομικές και οικονομικές πληροφορίες χρήσιμες γα αυτούς που θέλουν να κάνουν ένα πρώτο επιχειρηματικό βήμα. Η προσπάθεια αποσκοπεί στο να ενημερώσει, να καθοδηγήσει και εν τέλει να βοηθήσει τις ομάδες νεοφυούς επιχειρηματικότητας «να καταστούν χρηματοδοτήσιμες», όπως ανάφερε ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, κ.Σίμος Αναστασόπουλος.


Πιο συγκεκριμένα, το startup toolkit του Ελληνο-Aμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (και της Επιτροπής Εκπαίδευσης, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου και της επικεφαλής του, κας Λίτσας Παναγιωτοπούλου) είναι ένα εργαλείο για φοιτητές και μη, το οποίο θα είναι on line διαθέσιμο και θα ανανεώνεται διαρκώς με τις σχετικές εξελίξεις ανά τομέα. to .


Σε αυτήν την εργαλειοθήκη καλύπτονται θέματα όπως εκείνο της βοήθειας στους νέους επιχειρηματίες για να δημιουργήσουν τις νεοφυείς επιχειρήσεις τους και να τις προωθήσουν διεθνώς (συγγραφείς ο Λουκάς Πηλίτσης εταίρος της Anchorstone Partners και η δικηγόρος Βαρβάρα Μέργου), άγνωστες πτυχές νομικών ζητημάτων ( συγγραφέας η δικηγόρος Ελίνα Παρασκευοπούλου), το δίκαιο της διανοητικής ιδιοκτησίας (συγγραφέας η δικηγόρος Αρχοντούλα Παπαπαναγιώτου) και ο ρόλος του χρηματιστηρίου (συγγραφέας ο Νίκος Πορφύρης από τον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών).


Η εργαλειοθήκη πάντως ήδη αξιοποιείται από διάφορα ελληνικά πανεπιστήμια και σχολές, ενώ παρουσιάστηκε επίσημα, σε εκδήλωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών που πλέον έχει ανοίξει τις πύλες του και φιλοξενεί με συντεταγμένο τρόπο κάθε αξιέπαινη επιχειρηματική προσπάθεια.


Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 15:13 - 06 Ιουλ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.