ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πωλητήριο» για Νηρέα, Σελόντα-Αναζητούν επενδυτές οι τράπεζες

20:58 - 07 Ιουλ 2017 | Επιχειρήσεις
«Πωλητήριο» για Νηρέα, Σελόντα-Αναζητούν επενδυτές οι τράπεζες
Επίσημα μπήκε «πωλητήριο» στις εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας Σελόντα και Νηρέα.

Όπως γνωστοποιήθηκε νωρίτερα, οι τέσσερις συστημικές τράπεζες ανέθεσαν σε συμβούλους τη διοργάνωση διαγωνιστικής διαδικασίας με σκοπό την πώληση του συνόλου ή μέρους της συμμετοχής τους στις δυο εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας.

 

Η Νηρέας αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως έλαβε τέσσερις επιστολές προερχόμενες από τις τράπεζες Πειραιώς, Εurobank, Εθνική και Alpha Bank, μετόχους της εταιρείας, με τις οποίες γνωστοποιήθηκε ότι διερευνούν τις διαθέσιμες εναλλακτικές όσον αφορά στην αξιοποίηση των συμμετοχών τους στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας με την συνδρομή των Lazard Frères SAS, Pricewaterhouse Coopers και Alvarez & Marsal, ως χρηματοοικονομικών συμβούλων, και της δικηγορικής Εταιρείας Κουταλίδη, ως νομικού συμβούλου.

 

Στο πλαίσιο αυτό, οι τράπεζες αποφάσισαν να δώσουν εντολή στους συμβούλους τους να οργανώσουν διαγωνιστική διαδικασία, η οποία ενδέχεται να καταλήξει στην πώληση του συνόλου ή μέρους της  συμμετοχής εκάστης στο Νηρέα.

 

Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο του Νηρέα με τα ακόλουθα ποσοστά:

 

-Τράπεζα Πειραιώς  32,51%

 

-Eurobank 15,64%

 

-Εθνική Τράπεζα 6,18%

 

-Alpha Τράπεζα 20,65%

 

Σε αντίστοιχη ανακοίνωσή της η Σελόντα αναφέρει ότι οι τράπεζες αποφάσισαν να δώσουν εντολή στους συμβούλους τους να οργανώσουν διαγωνιστική διαδικασία, η οποία ενδέχεται να καταλήξει στην πώληση του συνόλου ή μέρους της συμμετοχής εκάστης στην εισηγμένη.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:03 - 08 Ιουλ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.