ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bayer Hellas: Στοχεύει στην στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων Κύριο

08:23 - 13 Ιουλ 2017 | Επιχειρήσεις
Bayer Hellas: Στοχεύει στην στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων
Την ενίσχυση επιχειρηματικών ιδεών που δίνουν έμφαση στην καινοτομία αλλά και την ποιότητα ζωής έχει ως πρώτη προτεραιότητα η Bayer Hellas.
Όπως ανέφερε η κα. Σόνια Μουσαβερέ, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Bayer Ελλάς και υπεύθυνη για το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας κατά την παρουσίαση ενός νέου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρίας σε συνεργασία με την AIESEC στόχος είναι να εισέλθει η Bayer στον κόσμο των Start up. «Η συνεργασία με την AIESEC είναι το πρώτο βήμα» σημείωσε.
 
Άλλωστε η μητρική επενδύει μεγάλα ποσά στην καινοτομία, την προώθηση της έρευνας μέσα από ένα εκτεταμένο πρόγραμμα υποτροφιών και τη στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων ειδικά σε τομείς όπως η βιολογία, η υγεία, η κτηνιατρική.  Σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας, η Bayer διαθέτει 50 εκατ. ευρώ ετησίως σε ΜΚΟ, ποσό που χρησιμοποιείται για ενέργειες σχετικά με την αειφόρο ανάπτυξη και την καινοτομία προς όφελος της κοινωνίας.
 
To νέο μοντέλο Εταιρικής Κοινωνικής Συμμετοχής που εφαρμόζει, όπως αναφέρει, «έχει ως στόχο να εξελίξει και να ενισχύσει τον κοινωνικό αντίκτυπο των δράσεών της. Ο θετικός αντίκτυπος στην κοινωνία αποτελεί προτεραιότητα στην επιλογή συνεργασιών και δράσεων με βάση πάντα τις τρέχουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κάθε κοινωνία.»
 
Δράσεις στην Ελλάδα από την Bayer Ελλάς
 
Η Bayer Ελλάς, με παρουσία 60 χρόνων στην Ελλάδα, υλοποιεί πληθώρα δράσεων και σημαντικών πρωτοβουλιών. Οι δράσεις της περιλαμβάνουν προγράμματα στήριξης των Ελλήνων πολιτών, εκπόνηση προγραμμάτων πρώιμης πρόσβασης ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους ασθενών, υποστήριξη ερευνητικών έργων στα Πανεπιστήμια και καμπάνιες ενημέρωσης και εκπαίδευσης του κοινού σε θέματα υγείας, όπως η υποστήριξη του Συλλόγου Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών, στην εκστρατεία ενημέρωσης για την αιμορροφιλία και τη σημασία της προφυλακτικής αγωγής στους ασθενείς αυτούς.
 
Εκπαίδευση
 
Μέσω μίας παγκόσμιας πρωτοβουλίας της Bayer AG, δύο Έλληνες επιστήμονες, ο Ραφαήλ-Νικόλαος Τασάκης και η Κωνσταντίνα Φαλλίδα, επιλέχτηκαν στα τέλη του 2016, ύστερα από μία αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης περίπου 500 αιτήσεων, να  συμμετάσχουν στα Διεθνή Προγράμματα  Επιχορήγησης Έρευνας του Ιδρύματος Bayer Science and Education,. Λαμβάνοντας την απαραίτητη χρηματοδότηση, αλλά και υποστήριξη από ειδικούς ανθρώπους της Bayer, οι δύο Έλληνες ερευνητές έχουν τη δυνατότητα μέσω του προγράμματος να αναπτύξουν τις δικές τους καινοτόμες ιδέες για τη βελτίωση της υγείας και των συνθηκών διαβίωσης του ανθρώπου. Το πρόγραμμα υλοποιείται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια με γνώμονα πάντα την υποστήριξη του ερευνητικού έργου και της καινοτομίας σε διάφορους επιστημονικούς κλάδους.
 
Επίσης, στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας με στόχο τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων της χώρας μας, η Bayer Ελλάς πραγματοποίησε δωρεά πληροφοριακού εξοπλισμού σε επιλεγμένα σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Συγκεκριμένα, η πρωτοβουλία της εταιρείας περιλάμβανε τη δωρεά περισσότερων από 50 ipads, 100 οθονών Η/Υ και εκτυπωτών τελευταίας τεχνολογίας σε Δημοτικά Σχολεία της Αθήνας και της Άνδρου, στο ΕΠΑΛ Πειραιά και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) Πειραιά.
 
Υγεία – Κοινωνία
 
H Βayer Ελλάς βρέθηκε για 5η συνεχόμενη χρονιά στο πλευρό της Ομάδας Αιγαίου στηρίζοντας έμπρακτα τον 23ο Διάπλου Αιγαίου Πελάγους. Με χορηγία της εταιρείας πραγματοποιήθηκε ανακατασκευή της παιδικής χαράς στη Χώρα της Αμοργού και αντικαταστάθηκε ο εξοπλισμός της με νέα, πιστοποιημένα όργανα σύγχρονων προδιαγραφών. Το παραπάνω έργο αναμένεται να προσφέρει χαρά στα 350 παιδιά-μόνιμους κατοίκους του νησιού αλλά και σε όσα βρίσκονται στο νησί κατά τους θερινούς μήνες δίνοντάς τους την ευκαιρία να απολαύσουν ξέγνοιαστες στιγμές παιχνιδιού.
 
H εταιρία επίσης υποστηρίζει μια σειρά δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για θέματα υγείας. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζει η υποστήριξη στον Σύλλογο Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών σε όλες τις δράσεις που στοχεύουν στην ενημέρωση τόσο των πασχόντων όσο και ευρύτερα της κοινής γνώμης σχετικά με την πάθηση της αιμορροφιλίας και τη σημασία που έχει η πρόσβαση στη θεραπεία ώστε τα άτομα με αιμορροφιλία να μπορούν να ζουν μια φυσιολογική ζωή.
 
Νεανική επιχειρηματικότητα
 
Η Βayer υλοποιεί για 5η συνεχόμενη χρονιά το Grants4Apps, το πρόγραμμα-θεσμό για την καινοτομία στο χώρο της υγείας, που προσκαλεί νεοσύστατες εταιρείες (startups) από όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν με μία ιδέα που υπόσχεται να αλλάξει τα δεδομένα στο χώρο των ψηφιακών εφαρμογών υγείας.
 
Ήδη 10 σημαντικά έργα, συμπεριλαμβανομένης και της εφαρμογής reportbrain από Ελληνική νεοσύστατη εταιρία, που έχουν επιλεχθεί αυτά τα χρόνια βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και ανάπτυξη με την υποστήριξη της Bayer.
 
Συνεργασία με AIESEC
 
Έτσι η Bayer Ελλάς, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας που υλοποιεί, συνεργάζεται με το νεανικό οργανισμό AIESEC προσφέροντας τη δυνατότητα σε 10 νέους από όλο τον κόσμο να εργαστούν εθελοντικά σε MKO και ιδρύματα με σημαντικό έργο στην ελληνική κοινωνία.
 
Συγκεκριμένα, 10 εθελοντές από Μαρόκο, Αλγερία, Τσεχία, Πακιστάν, Ιταλία, ΗΠΑ, Ινδία, Φινλανδία και Κίνα, θα προσφέρουν την εργασία τους για όλο το διάστημα του καλοκαιριού στις οργανώσεις Νόστος, Καρδιά του Παιδιού, Θετική Φωνή, Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, UNESCO, Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο και στοΣύλλογο Μερίμνης Ανηλίκων.
 
Να σηκωθούν από τις καφετέριες οι νέοι
 
Με αφορμή τη συνεργασία της εταιρείας με την AIESEC, η κα. Σόνια Μουσαβερέ, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Bayer Ελλάς και υπεύθυνη για το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας, δήλωσε: «H συνεργασία μας με την AIESEC συνδυάζει δύο πολύ σημαντικά στοιχεία της κοινωνικής μας δράσης: τον εθελοντισμό και την υποστήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Προωθεί την αξία του εθελοντισμού, την διαπολιτισμικότητα, και την ανάπτυξη ηγετικών χαρακτηριστικών των νέων ανθρώπων, προσφέροντας παράλληλα σημαντική βοήθεια στο έργο οργανώσεων που έχουν αποδεδειγμένη και σημαντική συνεισφορά στην ελληνική κοινωνία».
 
Όπως ανέφεραν  ο Γ. Κόνιαρης και ο Μ. Γιαννούτσος, φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, που υποστηρίζουν τις δραστηριότητες της AIESEC, τα προγράμματα της εθελοντικής οργάνωσης έχουν στόχο να πείσουν τους νέους να βελτιώσουν την αίσθηση ηγετικότητας.  «Να σηκωθούν από τις καφετέριες, να σταματήσουν να γκρινιάζουν και να κάνουν κάτι» τονίζουν σημειώνοντας την ανάγκη να ενεργοποιηθούν οι νέοι σε δράσεις με όφελος για τους ίδιους και την κοινωνία. Η AIESEC εστιάζει στην διαπολιτισμικότητα και τονίζουν ότι άμεσος στόχος των εθελοντικών προγραμμάτων είναι να ικανοποιηθούν οι 17 στόχοι του ΟΗΕ, που έχουν ορίζοντα υλοποίησης το 2030. Πρόκειται για τους λεγόμενους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals- SDGs), που αγγίζουν κάθε τομέα, μεταξύ αυτών και την Υγεία.
 
Η Τουρκάλα και ο Ιταλός στηρίζουν ιδρύματα
 
Μέσω των προγραμμάτων εθελοντικής δράσης και διεθνούς πρακτικής άσκησης, τα μέλη της AIESEC μπορούν να ζήσουν και να εργαστούν στις χώρες του δικτύου της, να γνωρίσουν τον πολιτισμό τους και να συνεργαστούν με άλλους ανθρώπους, αναπτύσσοντας παράλληλα τα ηγετικά τους χαρακτηριστικά.
 
Στην Ελλάδα, η AIESEC έχει προσφέρει περισσότερες από 12.000 θέσεις πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις εκπαιδευτικούς φορείς και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 18.000 νέους κι έχει αναπτύξει συνεργασίες με περισσότερους από 6.000 φορείς από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.
 
Στο πλαίσιο του προγράμματος που στηρίζει η Bayer δύο νέοι, ο Ricardo από την Ιταλία και η Ayşe από την Τουρκία βρίσκονται το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα και προσφέρουν κοινωνική εργασία. Ο πρώτος, φοιτητής οικονομικών, συμβάλλει στην προσπάθεια συλλογής πόρων και δωρεών για το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα. Η δεύτερη, φοιτήτρια κοινωνιολογίας,  προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Νηπιοτροφείο Καλλιθέας. «Παρά τις δυσκολίες, αφού δεν μιλώ ελληνικά και τα παιδιά δεν μιλούν τουρκικά, καταφέρνουμε να επικοινωνήσουμε», ανέφερε η Ayşe χαμογελώντας.
 
Όπως εξήγησε, ο λόγος που την οδήγησε στη χώρα μας για να προσφέρει εθελοντική εργασία ήταν το ενδιαφέρον της για την Ελλάδα. «Ο ελληνικός πολιτισμός αποτελεί την αφετηρία στην εκπαίδευση μας», προσέθεσε. Από την πλευρά του, ο Ricardo ξεκαθάρισε πως στόχος τους είναι να συμβάλλει στην ανάπτυξη. «Η ανάπτυξη είναι απαραίτητη για την Ελλάδα, όπως και για την Ιταλία», σημείωσε και παραδέχθηκε πως η εμπειρία εργασίας στη χώρα μας θα βελτιώσει και τις δικές του ικανότητες.
 
Γιώργος Αλεξάκης
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις 08:40 - 13 Ιουλ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.