ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο καυτός Σεπτέμβριος των road shows-Tι επιδιώκουν εισηγμένες και τράπεζες;

10:41 - 23 Αυγ 2017 | Επιχειρήσεις
Ο καυτός Σεπτέμβριος των road shows-Tι επιδιώκουν εισηγμένες και τράπεζες;
Της Ειρήνης Σακελλάρη Ένας Σεπτέμβριος γεμάτος road shows είναι αυτός που θα ξεκινήσει σε λίγες μέρες και οι εισηγμένες εταιρίες αλλά και οι τράπεζες σχεδιάζουν τη στρατηγική τους απέναντι στους ξένους επενδυτές.

Στόχο αποτελεί μεταξύ άλλων η άντληση κεφαλαίων μέσω εκδόσεων είτε μετοχικών είτε ομολογιακών , τόσο κατά την τρέχουσα χρήση όσο και κατά την επόμενη,  αφού αυτή είναι ίσως η μόνη διέξοδος  για τις μεγάλες εισηγμένες εταιρίες να πραγματοποιήσουν επενδυτικά σχέδια και να χρηματοδοτηθούν επαρκώς.

Όσο για τις τράπεζες και αυτές σχεδιάζουν εκδόσεις που είτε θα είναι μετατρέψιμες σε μετοχές είτε όχι, αναλόγως με το πως φαίνεται πως  θα εξελιχθούν στο τέλος του έτους τα μεγέθη τους.

Οι τράπεζες έχουν από τη μία να αντιμετωπίσουν το καυτό γι’ αυτές ζήτημα των κόκκινων δανείων που τους δημιουργεί πρόβλημα με τις προβλέψεις και από την άλλη το αντισταθμιστικό όφελος που προέκυψε ξαφνικά μέσα στο τρίτο τρίμηνο και που είναι οι θετικά αναθεωρημένες εκτιμήσεις για την οικονομία. Αυτές οι εκτιμήσεις, που υπολογίζουν  ανάπτυξη 1,5% το 2017 μεταβάλουν την εικόνα των επενδυτικών χαρτοφυλακίων των τραπεζών προς το καλύτερο αλλά και τα ενέχυρά τους αντισταθμίζοντας τις αυξημένες από τα κόκκινα δάνεια προβλέψεις.

Στις 4-6 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο θα λάβει χώρα το γνωστό συνέδριο της HSBC ενώ ακολουθεί το 12ο road show του Ελληνικού Χρηματιστηρίου στο Λονδίνο στο διάστημα μεταξύ 20-21 Σεπτεμβρίου. Και ο μήνας λήγει με το διήμερο συνέδριο της Βank of America ML στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου με χαρακτήρα χρηματοοικονομικό.

 

4-6 September             HSBC's 17th Annual EEMEA & LATAM Conference, London

20-21 September         12th Annual ΑΤΗΕΧ Greek Roadshow, London  

26-27 September         BofAML 22nd Annual Financials CEO Conference, London

 

Μέσα στο Σεπτέμβριο θα κριθεί και η αναθεώρηση των δεικτών FTSE για το Ελληνικό Χρηματιστήριο. Ο Οίκος εκτιμάται πως θα διατηρήσει το Ελληνικό Χρηματιστήριο στο τρέχον status.

Eν τω μεταξύ οι τράπεζες έχουν ανάψει τις μηχανές προκειμένου να επιτύχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για το 2017 ώστε τα μεγέθη τους να μην σκοντάψουν στις σημαντικές απαιτήσεις των stress tests που θα λάβουν χώρα για το 2018 και για τα οποία οι ελληνικές τράπεζες ήδη ελέγχονται από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς.

Οι ξένοι επενδυτές θα μπορέσουν να έχουν μια σχετικώς ακριβή εικόνα των αποτελεσμάτων των πιστωτικών ιδρυμάτων τα οποία ούτως ή άλλως ανακοινώνουν α εξάμηνο τις δύο τελευταίες ημέρες του Αυγούστου.

Αλλωστε οι τράπεζες διενεργούν ειδική προετοιμασία στο πλαίσιο της άφιξης της Κριστίν Λαγκάρντ στις 29 Σεπτεμβρίου . Υπενθυμίζεται πως το Ταμείο ζητά την επιβολή ελέγχου ποιότητας ενεργητικού για το τραπεζικό σύστημα στην Ευρώπη σε ότι αφορά τα stress tests του 2018 κάτι το οποίο σθεναρά αντιμάχεται η ΕΚΤ η οποία έχει προ πολλού ορίσει τις παραμέτρους των ασκήσεων που θα ακολουθήσουν το 2018.

Οι ελληνικές τράπεζες θα εφοδιάσουν τις Ελληνικές αρχές με τα επιχειρήματά τους που θα αποτελέσουν και τον άξονα στον οποίον θα στηριχθεί η σχετική επιχειρηματολογία της κυβέρνησης.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:05 - 23 Αυγ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.