ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Atlas Copco: Αρχή από την Ελλάδα για την αναδιοργάνωση του Ομίλου Κύριο

12:22 - 02 Οκτ 2017 | Επιχειρήσεις
Atlas Copco: Αρχή από την Ελλάδα για την αναδιοργάνωση του Ομίλου
Την επίσημη ανακοίνωση της ίδρυσης της νέα εταιρίας του Ομίλου Atlas Copco, με την επωνυμία Epiroc, ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρίας σε εκδήλωση που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου για τον εορτασμό των εξήντα χρόνων επιτυχημένης πορείας στην Ελλάδα

Η νέα εταιρία που λειτουργεί από τον Ιούλιο, όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Atlas Copco, Mats Rahmstrom, αναλαμβάνει τον τομέα των μεταλλείων, της εξόρυξης φυσικών πόρων και τον κατασκευαστικό τομέα. Το όνομα Epiroc, που επιλέχθηκε για τη νέα εταιρεία του Ομίλου, είναι σύνθετο: προέρχεται από την ελληνική πρόθεση «επί» και τη λέξη «roc», ομόηχη της αγγλικής λέξης «rock», που σημαίνει βράχος- σηματοδοτώντας τη σταθερότητα και τη διάρκεια στον χρόνο, που επιθυμεί να πετύχει η νέα εταιρεία.

Όπως μάλιστα επεσήμανε στη διάρκεια του χαιρετισμού του ο Mats Rahmstrom, η ίδρυση της Epiroc Hellas είναι η πρώτη θυγατρική που δημιουργείται με βάση την αναδιοργάνωση του Ομίλου, άρα «για άλλη μια φορά η Ελλάδα, παίρνει τα ηνία».  Με τη δημιουργία της νέας εταιρείας, η Atlas Copco διατηρεί ως αντικείμενό της τη βιομηχανία.

Στο μεταξύ στα 60α γενέθλια της Atlas Copco Ελλάς, στο «Αμάλθεια The Place». οικοδεσπότης της βραδιάς ήταν ο Γενικός Διευθυντής της Atlas Copco Ελλάς, John Hort ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η πρέσβης της Σουηδίας στην Ελλάδα, κυρία Charlotte Sammelin, αλλά και περισσότεροι από 100 πελάτες, προμηθευτές, φίλοι της εταιρείας, νέοι και παλαιοί εργαζόμενοι.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Atlas Copco, Mats Rahmstrom, ο οποίος θέλησε να σταθεί σε έναν συγκεκριμένο άνθρωπο: τον Γιάννη Μαρκαντώνη. Η βράβευση και ο αποχαιρετισμός του κυρίου Γιάννη, που υπηρέτησε στην Atlas Copco 53 ολόκληρα χρόνια και μόλις συνταξιοδοτήθηκε, ενός ανθρώπου που μετά τον ιδρυτή της εταιρείας Βασίλειο Κρητικό είναι ο άνθρωπος που ταυτίζεται όσο κανείς με την ιστορία της εταιρείας, ήταν με διαφορά η πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς.

Ο Γιάννης Μαρκαντώνης προσελήφθη στην Άτλας Κόπκο Ελλάς από τον Βασίλειο Κρητικό, το 1964, ως υπάλληλος γενικών καθηκόντων και υπηρέτησε την εταιρεία επί 53 συναπτά έτη από το Τμήμα Πωλήσεων της Βιομηχανίας – πάντα πρόθυμος να προσφέρει τις γνώσεις και τη βοήθειά του σε όποιον τη χρειαζόταν. «Ο συνδυασμός έμπειρων και νέων ταλαντούχων υπαλλήλων που εργάζονται σε ένα δυναμικό και επαγγελματικό περιβάλλον, με θετική προσέγγιση ‘CAN DO’ είναι το μυστικό επιτυχίας της Atlas Copco», σημείωσε ο Γενικός Διευθυντής John Hort. Kαι ο ίδιος, «κουβαλά» 26 χρόνια πορείας στον Όμιλο, έχοντας δουλέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Κίνα, στο Βέλγιο και τα τελευταία 4,5 χρόνια στην Ελλάδα. «Είναι τιμή να παρευρίσκομαι αυτή τη χρονιά ορόσημο στην ιστορία της εταιρείας», τόνισε.

Η Atlas Copco Ηellas

H Άτλας Κόπκο Ελλάς αποτελεί θυγατρική της ομώνυμης εταιρείας που ιδρύθηκε στην Στοκχόλμη της Σουηδίας στις 21 Φεβρουαρίου 1873. Ιδρύθηκε το 1957 από τον Βασίλειο Κρητικό, έναν πολιτικό μηχανικό από την Κωνσταντινούπολη, με όραμα σε ό,τι αφορούσε την εξέλιξη και την πρόοδο της τεχνολογίας του πεπιεσμένου αέρα. Το όραμά του μετουσιώθηκε σε μια αντιπροσωπεία, που λίγο αργότερα μετατράπηκε σε Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης και το 1971 “αναβαθμίστηκε” σε ανώνυμη εταιρεία.

Με παρουσία σε περισσότερες από 180 χώρες, o Όμιλος Atlas Copco θεωρείται παγκόσμιος ηγέτης στους τομείς των αεροσυμπιεστών, των αντλιών κενού, των εργαλείων και των γεωτρύπανων βράχων και άλλους τομείς προϊόντων. Συστήματα επεξεργασίας αέρα, εξοπλισμός εξόρυξης, εξοπλισμός κατεδαφίσων και οδοποιΐας, ηλεκτρικά εργαλεία και συστήματα συναρμολόγησης, συμπληρώνουν την γκάμα προϊόντων και λύσεων που προσφέρει η εταιρεία, η οποία δεν παύει να αναπτύσσει και να παρουσιάζει διαρκώς νέα, καινοτόμα προϊόντα.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.