ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλου: Κρίσιμες για την οικονομική ανάκαμψη οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

13:01 - 20 Νοε 2017 | Επιχειρήσεις
Μεγάλου: Κρίσιμες για την οικονομική ανάκαμψη οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις
«Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι κρίσιμης σημασίας για την ανάκαμψη της οικονομίας, χρειάζονται πολύ πρόσβαση σε χρηματοδότηση μετά τη δύσκολη περίοδο που διένυσαν», τονίζει ο Χρήστος Μεγάλου, διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, στους Financial Times.

Στο δημοσίευμα των FT, επισημαίνεται ότι μετά από μια δεκαετία οικονομικής στήριξης από διεθνείς πιστωτές, η Ελλάδα βλέπει έξοδο από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης ως τον επόμενο Αύγουστο. Τονίζεται δε, ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις τρέφουν ελπίδες για ανάκαμψη, παρουσιάζοντας ως σχετικά παραδείγματα έναν Έλληνα ξυλουργό και έναν συνεταιρισμό επιχειρήσεων στο Πήλιο.

Σημειώνεται ότι η Πειραιώς σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει επενδύσεις 700 εκατ. ευρώ την επόμενη χρονιά από μικρού και μεσαίου μεγέθους ελληνικές επιχειρήσεις στον τουρισμό, τη βιομηχανία και τις υπηρεσίες επιπλέον του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ που ήδη κατευθύνθηκαν σε ΜμΕ από τις τέσσερις μεγάλες τράπεζες της χώρας. Επισημαίνεται ότι η Πειραιώς εξέδωσε ομόλογο 500 εκατομμυρίων ευρώ τον προηγούμενο μήνα για να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα δανεισμού, η έκδοση του οποίου καλύφθηκε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη και το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο.

«Εχουμε τη μεγαλύτερη έκθεση από κάθε ελληνική τράπεζα σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και το know-how να τις βοηθήσουμε να ξεπεράσουν την ύφεση και να αρχίσουν να οδηγούν την ανάπτυξη», δηλώνει ο κ. Μεγάλου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.