ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανδρομέδα: Με "χαρτί" την κερδοφορία στο πόκερ απόκτησης των Σελόντα-Νηρέα

09:00 - 28 Νοε 2017 | Επιχειρήσεις
Ανδρομέδα: Με "χαρτί" την κερδοφορία στο πόκερ απόκτησης των Σελόντα-Νηρέα
«Επιθυμία μας είναι να συγκεντρωθεί ο κλάδος. Αυτός πρέπει να είναι στόχος όλων.» Αυτό τόνισε αναφορικά με τον διαγωνισμό για την εξαγορά του Νηρέα και της Σελόντα κατά την παρουσίαση του Ομίλου Ανδρομέδα που έγινε τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας κ. Δημήτρης Βαλαχής.

Έχοντας την υποστήριξη της «Amerra Capital Management», του κυρίως μετόχου, μιας ανεξάρτητης επενδυτικής εταιρίας ο Όμιλος Ανδρομέδα είναι εκ των βασικών διεκδικητών των δύο μεγάλων του κλάδου στην Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι υποψήφιοι για την εξαγορά των Νηρέα – Σελόντα πέρα από το fund Amerra που έχει εξαγοράσει την εταιρεία ιχθυοκαλλιεργειών «Ανδρομέδα» από την Global Finance, είναι ο καναδικός όμιλος ιχθυοκαλλιεργειών Cooke Group, το επενδυτικό fund Diorasis συμφερόντων του Γιώργου Μομφεράτου που εξαγόρασε το 2014 την εταιρεία «Υδατοκαλλιέργειες Γ. & Π. Μπιτσάκος», το αμερικάνικο fund HIG Capital, που έχει εξαγοράσει τον όμιλο Μαϊλλη, όπως επίσης και το Oaktree Capital Management που έχει εξαγοράσει πλειοψηφικό πακέτο των Sani S.A. και Ikos S.A και το αμερικάνικο fund Rhone Capital.

«Ξεκινήσαμε ένα επενδυτικό πρόγραμμα πάνω από 40 εκ. ευρώ. Με αυτά τα δεδομένα μπορούμε εμείς να προχωρήσουμε στη συγκέντρωση του κλάδου. Έχουμε από το 2007 πάνω από δέκα επενδύσεις σε εξαγορές. Θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε σε διεθνές επίπεδο. Θα αλλάξουμε το πλέγμα προβλημάτων με γνώση και αξιοποίηση των στελεχών των άλλων εταιριών. Είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού» σημείωσε ο κ. Βαλαχής,.

«Ο στόχος, που έχουμε την επόμενη ημέρα με την επιτυχή κατάληξη του διαγωνισμού, είναι αυτή η νέα πολυεθνική εταιρία, που θα δημιουργήσουμε, να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε παγκόσμιο επίπεδο» τόνισε και προσέθεσε: «Για να το πετύχουμε, θα αξιοποιήσουμε κάθε δύναμη που υπάρχει στον Νηρέα και τη Σελόντα, πολλά αξιόλογα στελέχη τους, που με τη συμβολή μας θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στη νέα εποχή. Θα συνενώσουμε δυνάμεις, θα μοιραστούμε γνώσεις και πληροφορίες, έτσι ώστε η νέα ομάδα να μπορεί να ηγηθεί μιας πολύ μεγάλης ελληνικής πολυεθνικής εταιρίας.»

Κερδοφορία το 2017

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όμιλος Ανδρομέδα διαθέτει 6 στρατηγικής τοποθέτησης παραγωγικά κέντρα σε Ελλάδα και Ισπανία και έχει άμεση πρόσβαση σε περισσότερους από 120 εκ. καταναλωτές. Απασχολεί συνολικά 640 άτομα, εκ των οποίων 270 στην Ισπανία και 370 στην Ελλάδα. Διαθέτει καθετοποιημένη παραγωγή: γόνου, εκτροφής, συσκευασίας, μεταποίησης και διανομής ψαριών. Τα βασικά είδη του Ομίλου Ανδρομέδα είναι η τσιπούρα, το λαβράκι, ο κρανιός, το μυτάκι και το φαγκρί. Με παραγωγή γόνου 100 εκ. ιχθυδίων και φρέσκου ψαριού, που ξεπερνάει τους 15.000 τόνους ο  το 2017 αναμένει 110 εκ. έσοδα – 300% αύξηση από το 2008, με το 85% των πωλήσεων να προέρχονται από εξαγωγές. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) θα ανέλθουν το 2017 στα 16 εκ. – 425% αύξηση από το 2008.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 09:08 - 28 Νοε 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.