ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απλοποιήσεις στη σύσταση ΙΚΕ από το Φεβρουάριο

09:54 - 01 Φεβ 2018 | Επιχειρήσεις
Απλοποιήσεις στη σύσταση ΙΚΕ από το Φεβρουάριο
Παρεμβάσεις στο θεσμικό πλαίσιο των επιχειρήσεων προωθεί ο νέος γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή Δημήτρης Αυλωνίτης.

Σε συνέχεια πρωτοβουλιών του απελθόντα Αντώνη Παπαδεράκη τον Φεβρουάριο αναμένεται να γίνουν οι πρώτες τροποποιήσεις στη νομοθεσία για τις ΕΠΕ και στη συνέχεια θα υπάρξουν τροποποιήσεις και για τις ΑΕ.

Για την ηλεκτρονικοποίηση της σύστασης επιχειρήσεων, όπως είπε ο ίδιος, η σχετική πλατφόρμα θα λειτουργήσει το Φεβρουάριο, αρχικά για τις ΙΚΕ και θα επεκταθεί σύντομα και στις άλλες μορφές επιχειρηματικότητας.

Στόχος είναι μια πλήρως ηλεκτρονική διαδικασία με δυνατότητες που δεν υπήρχαν μέχρι σήμερα.

Για παράδειγμα, θα μπορεί κάποιος να παίρνει και κωδικούς TAXIS μέσα από την ίδια πλατφόρμα, ενώ συνεχώς θα γίνονται παραμετροποιήσεις για την βελτίωση του συστήματος.

Η πλατφόρμα θα γίνει με βάση το ΓΕΜΗ και την εποπτεία θα την έχει το υπουργείο Οικονομίας σε συνεργασία με τα επιμελητήρια.

Επίσης για την καλύτερη εξυπηρέτηση της επιχειρηματικότητας, ήδη καταρτίζονται δυο μελέτες για να επεκταθεί η υπηρεσία μίας στάσης σε όλο τον κύκλο ζωής μίας επιχείρησης όχι μόνο στη σύστασή της και να γίνει παρατηρητήριο επιχειρηματικότητας με την ανάπτυξη της διαλειτουργικότητας για την παρακολούθηση ποιοτικών και ποσοτικών δεικτών ώστε να υπάρχουν στοιχεία για το οικονομικό κόστος οποιασδήποτε απόφασης - ρύθμισης.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.