ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ: Βαρύτατες πολιτικές ευθύνες για ομόλογα

15:38 - 03 Απρ 2007 | Επιχειρήσεις
Επιστροφή των δομημένων ομολόγων στο Δημόσιο και των κεφαλαίων που επενδύθηκαν σε αυτά στα ασφαλιστικά ταμεία, ζητεί η ΓΣΕΕ καταλογίζοντας ευθύνες για την υπόθεση σε όλο το οικονομικό επιτελείο.

Στη σύσκεψη που έγινε την Μ. Τρίτη στα γραφεία της ΓΣΕΕ με τη συμμετοχή των εργαζομένων στα Ταμεία, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γ. Παναγόπουλος έκανε λόγο για «φθηνή δανειοδότηση εις βάρος των Ταμείων» και επέρριψε ευθύνες σε όλο το οικονομικό επιτελείο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η ΓΣΕΕ εξετάζει το ενδεχόμενο προσφυγής στα δικαστήρια κατά του Δημοσίου, απαιτώντας την επιστροφή των υψηλού ρίσκου ομολόγων στον εκδότη (το υπουργείο Οικονομικών για την ακρίβεια) και των κεφαλαίων που επενδύθηκαν σε αυτά στα ασφαλιστικά ταμεία.

Σε άλλη σύσκεψη στην ΑΔΕΔΥ, αναφέρθηκε ότι οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι «δεδομένες και βαρύτατες», ενώ για το ΤΕΑΔΥ, τονίσθηκε ότι η ευθύνη βαρύνει το διορισμένο πρόεδρο από τον υπουργό Απασχόλησης.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ μετά τη σύσκεψη με τις ομοσπονδίες εργαζομένων στην κοινωνική ασφάλιση (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, ΠΟΠΟΚΠ) και τα συνδικαλιστικά στελέχη που εκπροσωπούν τους ασφαλισμένους στις διοικήσεις των Ταμείων, «στο υπόβαθρο της σκανδαλώδους υπόθεσης των ομολόγων είναι η κυβερνητική πολιτική διαχείρισης του δημοσίου χρέους κάτω από την επιλογή της απογραφής που επιβάλλει και τη λογιστική μείωση του ελλείμματος σε βάρος των Ταμείων, των εργαζομένων, των ασφαλισμένων, των ανέργων».

Παράλληλα, κατηγορεί την κυβέρνηση για υποθήκευση της απόδοσης των αποθεματικών των Ταμείων στο βωμό πολιτικών σκοπιμοτήτων κάνοντας παράλληλα λόγο για «περικύκλωση των Ταμείων από συμφέροντα και χρηματιστηριακές πρακτικές τζόγου».


 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.