ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανέκαμψε η βιομηχανία το Φεβρουάριο

13:37 - 04 Απρ 2007 | Επιχειρήσεις
Αύξηση 2,3% σημείωσε το Φεβρουάριο ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής έναντι υποχώρησης 1,8% τον ίδιο μήνα του 2006, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Αναλυτικότερα, ο μέσος Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου Φεβρουαρίου 2007, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου Φεβρουαρίου 2006, παρουσίασε αύξηση κατά 3,2%, έναντι μειώσεως 0,3%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2006 προς το 2005.

Η αύξηση κατά 2,3% του Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής το μήνα Φεβρουάριο 2007, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Φεβρουαρίου 2006, προήλθε από τις παρακάτω αντίστοιχες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, ως εξής:

Ο Δείκτης Παραγωγής Ορυχείων  -   Λατομείων παρουσίασε αύξηση, κατά 4,5%, η οποία οφείλεται, κυρίως, στην αύξηση της παραγωγής άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.

Ο Δείκτης Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών παρουσίασε αύξηση, κατά 2,7%, η οποία οφείλεται, κυρίως, στην αύξηση της παραγωγής τροφίμων -  ποτών και της παραγωγής χημικών προϊόντων.

Ο Δείκτης Παραγωγής Ηλεκτρισμού - Φυσικού Αερίου  -  Νερού παρουσίασε αύξηση, κατά 0,2%, η οποία οφείλεται, κυρίως, στην αύξηση της παραγωγής και διανομής φυσικού αερίου.

Η εξέλιξη του Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Φεβρουαρίου 2007, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Φεβρουαρίου 2006, κατά Κύριες Ομάδες Βιομηχανικών Κλάδων, έχει ως εξής:

Ο Δείκτης Παραγωγής Ενέργειας παρουσίασε μείωση κατά 0,9%

Ο Δείκτης Παραγωγής Ενδιάμεσων Αγαθών παρουσίασε αύξηση κατά 5,2%

Ο Δείκτης Παραγωγής Κεφαλαιουχικών Αγαθών παρουσίασε μείωση κατά 4,9%

Ο Δείκτης Παραγωγής Διαρκών Καταναλωτικών Αγαθών παρουσίασε μείωση κατά 1,4%

Ο Δείκτης Παραγωγής μη Διαρκών Καταναλωτικών Αγαθών παρουσίασε αύξηση κατά 5,4%.

Ανάλυση μέσων μεταβολών Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής.

Η αύξηση κατά 3,2% του μέσου Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2007, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2006, προήλθε από τις παρακάτω αντίστοιχες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, ως εξής:

Ο μέσος Δείκτης Παραγωγής Ορυχείων -  Λατομείων παρουσίασε αύξηση κατά 5,5%

Ο μέσος Δείκτης Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών παρουσίασε αύξηση κατά 3,9%

Ο μέσος Δείκτης Παραγωγής Ηλεκτρισμού - Φυσικού Αερίου - Νερού παρουσίασε αύξηση κατά 0,1%.

Η εξέλιξη του μέσου Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου Φεβρουαρίου 2007, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου  Φεβρουαρίου 2006, κατά Κύριες Ομάδες Βιομηχανικών Κλάδων, έχει ως εξής:

Ο μέσος Δείκτης Παραγωγής Ενέργειας παρουσίασε αύξηση κατά 0,7%

Ο μέσος Δείκτης Παραγωγής Ενδιάμεσων Αγαθών παρουσίασε αύξηση κατά 4,1%

Ο μέσος Δείκτης Παραγωγής Κεφαλαιουχικών Αγαθών παρουσίασε αύξηση κατά 3,1%

Ο μέσος Δείκτης Παραγωγής Διαρκών Καταναλωτικών Αγαθών παρουσίασε αύξηση κατά 0,4%

Ο μέσος Δείκτης Παραγωγής μη Διαρκών Καταναλωτικών Αγαθών παρουσίασε αύξηση κατά 5,7%.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.