ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορκίδης: Δύο μεγάλα Αναπτυξιακά Προγράμματα για την πόλη του Πειραιά

16:48 - 07 Μαρ 2018 | Επιχειρήσεις
Κορκίδης: Δύο μεγάλα Αναπτυξιακά Προγράμματα για την πόλη του Πειραιά
«Στόχος της ΟΔΕ, δεν είναι να μην χαθεί, ούτε ένα ευρώ από τα 80 εκατ. ευρώ, αλλά να πιάσει τόπο κάθε ευρώ για την πόλη, την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση», τονίζει ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., Βασίλης Κορκίδης, με αφορμή τη συμμετοχή του στην εκδήλωση παρουσίασης της Στρατηγικής για τη Γαλάζια Ανάπτυξη του Δήμου Πειραιά 2018 – 2020.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ότι ο Πειραιάς έχει ήδη προχωρήσει σε ένα Επιχειρησιακό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για την Περίοδο 2018-2024, που όμως αφορά στην εξέλιξη και την  ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής για τα επόμενα 25 χρόνια. Χαίρομαι, λοιπόν, που ανήκω σε αυτή την άτυπη, αλλά και ουσιαστική Ομάδα Διοίκησης του Έργου της ΟΧΕ Πειραιά. Στόχος της ΟΔΕ, δεν είναι να μην χαθεί, ούτε ένα ευρώ από τα 80 εκατ. ευρώ, αλλά να πιάσει τόπο κάθε ευρώ για την πόλη, την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση. Αυτό το οποίο έχουμε καταφέρει τα τελευταία χρόνια, οι επιχειρηματικοί φορείς της πόλης με το Δήμο Πειραιά, είναι τα περίφημα 7 «Σ» : Συνέργεια, Σύνεση, Συναίνεση, Σύνδεση, Συνδυασμός, Συνεννόηση, Συνεργασία», δηλώνει ο κ. Κορκίδης.

Συμπληρώνει ότι «αυτά και πολλά άλλα, μας βοήθησαν στο να καταλάβουμε ότι, κανείς δεν μπορεί να τα γνωρίζει όλα. Ο καθένας, πρέπει να συμβάλει, αντλώντας γνώσεις από το πεδίο δράσης του και πως, η ημιμάθεια μας έχει τιμωρήσει πολλάκις στο παρελθόν. Καλώ, λοιπόν, τους συμπολίτες μου να εκφράσουν την άποψή τους και να ασκήσουν την κριτική τους, αφού πρώτα ενημερωθούν για το ποια είναι η στρατηγική της Γαλάζιας Ανάπτυξης, καθώς επίσης και τη σημασία της Γαλάζιας οικονομίας για τον Πειραιά. Είμαστε, καταδικασμένοι να κάνουμε πολλά πράγματα σε λίγο χρόνο, αλλά και υποχρεωμένοι να τα πράξουμε γρήγορα και όχι πρόχειρα. Ταυτόχρονα, έχουμε  την τύχη αυτή την περίοδο να υπάρχουν 2 μεγάλα Αναπτυξιακά Προγράμματα για την πόλη και το λιμάνι, η ΟΧΕ του Δήμου Πειραιά και το Masterplan της ΟΛΠ ΑΕ. και υποχρέωσή μας είναι να λειτουργήσουν παράλληλα και συνδυαστικά και όχι ανταγωνιστικά.»

«Νομίζω, ότι όλοι έχουμε καταλάβει πως, δεν έχουμε την πολυτέλεια να χαθεί αυτή η ευκαιρία και είμαι βέβαιος ότι,  δεν θα χαθεί», καταλήγει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.