ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ντεμπούτο του Κορρέ και το κυνήγι του εύκολου πλουτισμού

11:24 - 12 Απρ 2007 | Επιχειρήσεις
Ένα ξέφρενο πάρτι που θύμισε εποχές 1999 στήθηκε σήμερα το πρωί επί της μετοχής του Κορρέ στην πρεμιέρα της στη Σοφοκλέους. Η μετοχή μπήκε στα 7,20 ευρώ μετά από μία εντυπωσιακή υπερκάλυψη, η οποία ξεπέρασε τις 27 φορές.

Η αποτίμησή της στην τιμή εισαγωγής έδινε ένα P/E(2006) περίπου 20 φορές με τον κλάδο διεθνώς να παίζει κοντά στις 18 φορές και τη μετοχή του Σαράντη να είναι στις 13 φορές. Η υπερκάλυψη έφερε προσδοκίες οι οποίες επαληθεύτηκαν σήμερα, καθώς η μετοχή έφτασε μέχρι και τα 14 ευρώ. Οι αγοραστές «σκούπιζαν» όλοι την προσφορά των μικροεπενδυτών (20 κομμάτια έκαστος). Στο παιχνίδι όπως ήταν αναμενόμενο μπήκαν και οι traders κυνηγώντας το εύκολο κέρδος. Γιατί τα 12 ευρώ να μην γίνουν 13 ευρώ, τα 13 ευρώ να γίνουν 14 ευρώ κ.ο.κ.

Η μετοχή μετά το υψηλό στα 14 ευρώ άρχισε να διορθώνει και τώρα (10:55) κάνει πράξη στα 12,50 ευρώ καταγράφοντας κέρδη 73%. Σημειώνεται πως στα 14 ευρώ η μετοχή διαπραγματεύεται με P/E 40 φορές που χαρακτηρίζεται τουλάχιστον απαιτητικό.

Η παρουσίαση στο ΧΑ

Στο μεταξύ νωρίτερα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην ιστορική αίθουσα του ΧΑ με αφορμή την εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας στη Σοφοκλέους. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΧΑ, κ. Σπ. Καπράλος, καλωσόρισε την νέα εταιρεία ενώ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της νεοφώτιστης εταιρείας, κ. Γ. Κορρές ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του Χρηματιστηρίου Αθηνών, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τους Αναδόχους καθώς και τους συνεργάτες του για την προσπάθεια που κατέβαλαν προκειμένου να επιτύχει η εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο.

Ο κ. Κορρές δήλωσε «Νιώθω υπεύθυνος να αξιοποιήσουμε σωστά τα χρήματα των επενδυτών και να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης τους. Έχω μεγάλη ευθύνη να βεβαιώσω την πίστη που μας έχει δείξει η αγορά».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.