ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΚΕΚΡΟΨ: Δεκτή η αίτηση αναίρεσης κατά του Δημοσίου

11:33 - 12 Απρ 2018 | Επιχειρήσεις
ΚΕΚΡΟΨ: Δεκτή η αίτηση αναίρεσης κατά του Δημοσίου
Δεκτή έκανε ο Άρειος Πάγος την αίτηση αναίρεσης της ΚΕΚΡΟΨ Α.Ε. κατά του Δημοσίου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εταιρία σε σχετική ανακοίνωση, ο Άρειος Πάγος ανήρεσε την εις βάρος της Εταιρείας εφετειακή απόφαση, γιατί, κατά παράβαση του άρθρου 281 ΑΚ, είχε απορρίψει ως μη νόμιμη την ένσταση καταχρηστικής ασκήσεως του δικαιώματος κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, με την οποία η ΚΕΚΡΟΨ επικαλείτο, ότι το Ελληνικό Δημόσιο επί τουλάχιστον 70 χρόνια ρητά αναγνώριζε την κυριότητά της με σειρά επιδηλωτικών πράξεων.

Ως εκ τούτου η υπόθεση θα εισαχθεί εκ νέου στο Εφετείο Αθηνών για ουσιαστική κρίση, σύμφωνα με τις κατά τα ανωτέρω δεσμευτικές για το Εφετείο κρίσεις του Αρείου Πάγου.

Η Εταιρεία σημειώνει ότι θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε εξέλιξη, αναφορικά με την πορεία της υποθέσεως.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία είχε καταθέσει αίτηση για την αναίρεση της με αριθμό 3401/2014 αποφάσεως του Εφετείου Αθηνών, η οποία έκανε δεκτή αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου με την οποία διεκδικούσε την κυριότητα έκτασης 300 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή των Τουρκοβουνίων, τμήμα της οποίας ανήκει στην Εταιρεία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.