ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Safilo: Σημαντική ανάκαμψη στο α' τρίμηνο του έτους

15:09 - 22 Μαϊ 2018 | Επιχειρήσεις
Safilo: Σημαντική ανάκαμψη στο α' τρίμηνο του έτους
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Safilo Group S.p.A.αναθεώρησε και ενέκρινε σήμερα τους οικονομικούς και δημοσιονομικούς βασικούς δείκτες απόδοσης του 1ου τριμήνου του 2018.

Σϋμφωνα με σχετική ανακοίνωση η Safilo έκλεισε το πρώτο τρίμηνο του έτους με σημαντική ανάκαμψη σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2017 και με επιστροφή στις κανονικές συνθήκες λειτουργίας, καταγράφοντας ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης στις ευρωπαϊκές αγορές και στις ανερχόμενες χώρες, οι οποίες είχαν επηρεαστεί σημαντικά πέρυσι από την δύσκολη εκκίνηση του νέου συστήματος πληροφοριών στο κέντρο διανομής της Πάντοβα. Εξαιρουμένου του αντίκτυπου από το ασθενέστερο Δολάριο ΗΠΑ, οι πωλήσεις στη Βόρεια Αμερική παρέμειναν ήπιες, ιδίως λόγω του υφιστάμενου δυσχερούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος στα πολυκαταστήματα.

Στο 1ο τρίμηνο του 2018:

  • Οι καθαρές πωλήσεις ανήλθαν σε 250,9 εκατ. Ευρώ, αυξημένες κατά 6,9% στις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες και 15,4% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες, σε σύγκριση με 234,6 εκατ. Ευρώ 1ου τριμήνου του 2017.

Το Xαρτοφυλάκιο Μαρκών, αυξημένο κατά 16,9% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες, εξαιρουμένης της δραστηριότητας της Gucci, εμπλουτίστηκε με την κυκλοφορία των νέων αδειών Moschino, Love Moschino και rag & bone.

οι καθαρές πωλήσεις στην Ευρώπη ανήλθαν σε 123,5 εκ. Ευρώ, αυξημένες κατά 25,5% στις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες και 26,8% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες, σε σύγκριση με 98,5 εκατ. Ευρώ 1ου τριμήνου του 2017.

Το Χαρτοφυλάκιο Μαρκών, εξαιρουμένης της δραστηριότητας της Gucci, αυξημένο κατά 31,1% με σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες, σημειώνοντας σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης στις περισσότερες αγορές, οι οποίες είχαν επηρεαστεί σημαντικά κατά το 1ο τρίμηνο του 2017 από τη δύσκολη εκκίνηση του νέου συστήματος πληροφοριών στο κέντρο διανομής της Πάντοβα.

  • οι πωλήσεις στις Υπόλοιπες Χώρες του Κόσμου ήταν 18,2 εκ. Ευρώ, αυξημένες κατά 72,1% στις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες και 95,2% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες, σχεδόν διπλασιάζοντας την επιχειρηματική δραστηριότητα του 1ου τριμήνου του 2017.

Την περίοδο αυτή, η Βραζιλία, το Μεξικό, η Ινδία και η Σαουδική Αραβία αποτελούν τις πιο δυναμικές αγορές, μαζί με τις χώρες όπου η Safilo εισήλθε πιο πρόσφατα μέσω τοπικών εταιρικών σχέσεων διανομής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.