ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα «αγκάθια» στην ανάπτυξη των ΜΜΕ

12:56 - 18 Απρ 2007 | Επιχειρήσεις
Τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, απασχόλησαν το 4ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκε στη Στουτγάρδη.

Στο συνέδριο το υπουργείο Ανάπτυξης εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας Σπύρος Παπαδόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι τα κυριότερα προβλήματα των ΜΜΕ αφορούν:

*Στις δυσκολίες πρόσβασης στη χρηματοδότηση από το τραπεζικό σύστημα.

*Στην ανεπάρκεια επαγγελματικών δεξιοτήτων των εργαζομένων και επιχειρηματικών και οργανωτικών γνώσεων του επιχειρηματία

*Στην έλλειψη εξωστρέφειας όσον αφορά τηπρόσβαση τουςσε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, κατατέθηκαν ακόμη προτάσεις για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Χειροτεχνίας και των Μικρών Επιχειρήσεων, ενώ από την πλευρά του υπουργείου Ανάπτυξης τέθηκαν επί τάπητος οι ακόλουθες προτάσεις :

- Παροχή διευκολύνσεων για την οργανωμένη εγκατάσταση αυτών των επιχειρήσεων σε επιχειρηματικά πάρκα, βιοτεχνικές περιοχές, θερμοκοιτίδες επιχειρήσεων, κ.α.

- Ενθάρρυνση διεθνοποίησηςτων Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων μέσω της προώθησης της συνεργασίας μεταξύ αυτώντων επιχειρήσεων και των Πολυεθνικών επιχειρήσεων, που διαθέτουν εκτεταμένα δίκτυα σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Επίσηςτην ενθάρρυνση συμμετοχής των μικρών επιχειρήσεων στην Παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα των πολυεθνικών επιχειρήσεων.

Τέλος, ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας κ. Σπύρος Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση, ιδιαίτερα δε το υπουργείο Ανάπτυξης, έχουν θέσει στο επίκεντρο της οικονομικής πολιτικής τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εφαρμόζουν μια ολοκληρωμένη σειρά μέτρων όπως πχ :

- τη βελτίωση της πρόσβαση των Μικρών επιχειρήσεων στη δανειοδότηση, μέσω της χορήγησης εγγυήσεων από το Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων.

- Την επιχορήγηση του επιτοκίου δανεισμού των Μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν μέχρι 20 άτομα, για δάνεια από τράπεζες που καλύπτονται με εγγυήσεις του Ταμείου Εγγυυδοσίας που σας ανέφερα πριν.

- Την ενίσχυση εφαρμογής ολοκληρωμένων επιχειρηματικών Σχεδίων Μικρών και πολύ Μικρών επιχειρήσεων που απασχολούν μέχρι 50 άτομα.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.