ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Ομιλο Μυτιληναίου για εταιρική διακυβέρνηση και διαφάνεια

13:31 - 08 Ιουν 2018 | Επιχειρήσεις
Ψήφος εμπιστοσύνης στον Ομιλο Μυτιληναίου για εταιρική διακυβέρνηση και διαφάνεια
Ιδιαίτερη έμφαση στην απόφαση της διοίκησης του ομίλου Μυτιληναίου να ενδυναμώσει το θεσμό της εταιρικής διακυβέρνησης στα πρότυπα των μεγαλυτέρων πολυεθνικών του πλανήτη μεταφέρουν οι σημερινές αναλύσεις ξένων και εγχωρίων επενδυτών, με αφορμή τις χθεσινές ανακοινώσεις της διοίκησης κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων.
Σε πρωϊνή της ανάλυση η ευρωπαϊκή επενδυτική εταιρία «Wood & Company» δίνει ιδιαίτερη έ

μφαση στην απόφαση της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης του ομίλου Μυτιληναίος για ενδυνάμωση της εταιρικής διακυβέρνησης, σύμφωνα με τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, σχολιάζοντας θετικά την αλλαγή του 80% της σύστασης του Διοικητικού Συμβουλίου. 

Όπως επισημαίνει η Wood, το νέο Δ.Σ. αποτελείται από 11 μέλη, εκ των οποίων επτά είναι ανεξάρτητα, με εκτεταμένη εμπειρία σε διάφορους τομείς (τράπεζες, εμπορεύματα, ενέργεια, real estate και ΙΤ) και μόνο ένα είναι από την οικογένεια Μυτιληναίου. Στέκεται επίσης στο γεγονός ότι η εταιρεία θα διαχωρίσει τους ρόλους του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου από την επόμενη Γ.Σ.
Σύμφωνα με τη Wood, η είδηση του ανασχεδιασμού των δομών εταιρικής διακυβέρνησης και η σύνθεση του Δ.Σ. είναι ένα σαφές θετικό βήμα και θα πρέπει να ευχαριστήσει τους επενδυτές.

Η επενδυτική τράπεζα ΙBG υπογραμμίζει στην σημερινή της έκθεση ότι <οι ενέργειες της Διοίκησης του ομίλου Μυτιληναίου> που ενισχύουν την εταιρική διακυβέρνηση θα πρέπει να θεωρηθούν ως μια σημαντική εξέλιξη για τους επενδυτές. Όσον αφορά στις προοπτικές, η εταιρία πιστεύει  ότι οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές παραμένουν αρκετά ελπιδοφόρες, καθώς η εταιρεία θα έχει αρκετές ταμειακές ροές ώστε να εκμεταλλευτεί νέες ευκαιρίες που δεν έχουν ενσωματωθεί στην τρέχουσα αποτίμηση της.

 

Τι δήλωσε στην γενική συνέλευση για την εταιρική διακυβέρνηση ο πρόεδρος του ομίλου Ευάγγελος Μυτιληναίος
Ο κ. Μυτιληναίος αναφερόμενος στο θέμα της εταιρικής διακυβέρνησής δήλωσε: «ως ελληνική εταιρεία δεν οφείλουμε μόνο να έχουμε τα διεθνή στάνταρ της εταιρικής διακυβέρνησης αλλά να είμαστε ακόμα καλύτεροι επειδή υπάρχει η καχυποψία ως Ελληνες. Εμείς στη Μυτιληναίος», συνέχισε, «τρέχουμε για να επιτύχουμε καθώς υπάρχουν μέτοχοι που θεωρούν την εταιρική διακυβέρνηση ως το μοναδικό κριτήριο για την επένδυση στην εταιρεία».

Αναφερόμενος στις αλλαγές τόνισε ότι στο νέο 11μελές συμβούλιο η οικογένεια Μυτιληναίου εκπροσωπείται από ένα μόνο μέλος ενώ 7 μέλη είναι ανεξάρτητα με μεγάλη εμπειρία σε διάφορους τομείς (τραπεζικά, εμπορεύματα, ενέργεια, ακίνητα και πληροφορική) όπου μεταξύ άλλων συμμετεχουν οι: Γιώργος Χρυσικός, Σπύρος Κασδάς, Ευάγγελος Χρυσάφης, Δημήτρης Παπαδόπουλος. Έτσι, όπως είπε, οι μέτοχοι μειοψηφίας έχουν την απόλυτη εξουσία σε μία ακραία μορφή εταιρικής διακυβέρνησης. Επιπλέον, η εταιρεία θα διαχωρίσει τους ρόλους του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου από την επόμενη Ετήσια Γενική Συνέλευση. 

 

Ανέστης Ντόκας 

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:03 - 08 Ιουν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.