ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το κλίμα στις αγορές φρενάρει την είσοδο της Chipita στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου Κύριο

11:58 - 12 Ιουν 2018 | Επιχειρήσεις
Το κλίμα στις αγορές φρενάρει την είσοδο της Chipita στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου
Παγώνει προς το παρόν η διαδικασία εισόδου της Chipita στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου σύμφωνα με όσα ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους νωρίτερα σήμερα ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος στο περιθώριο της τακτικής γενικής συνέλευσης της αλλαντοβιομηχανίας Νίκας.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρόπουλο το πάγωμα της εισαγωγής της Chipita στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου οφείλεται στο  «ότι υπάρχει μεγάλη αναστάτωση στις αγορές. και οι νέες εκδόσεις που μπήκαν το τελευταίο διάστημα δεν πήγαν καλά. Οπότε είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε λίγο χώρο, παρ’ ότι κάναμε πολύ μεγάλη προετοιμασία. Εξετάσαμε όλες τις περιπτώσεις, τώρα θα πρέπει να περιμένουμε», είπε ο ίδιος ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου να γίνει στο μέλλον. Ωστόσο απέφυγε να την προσδιορίσει χρονικά. Απλά περιορίσθηκε να δηλώσει πως «εκεί που έχουμε φθάσει αν αποφασίσουμε την εισαγωγή μας, έχει μειωθεί στο ¼ του χρόνου που χρειαζόταν στην αρχή».

Σημείωσε πάντως ότι «αν δούμε τις αγορές να συνέρχονται θα είμαστε εκεί».

Αναφερόμενος στο στοίχημα της ανάκαμψης της βιομηχανίας  ΝΙΚΑΣ στην αγορά αλλαντικών τόνισε : «αυτή τη στιγμή έχουμε εστιάσει να γυρίσουμε τον Νίκα και να τον κάνουμε κερδοφόρο. Ο κλάδος που μας ενδιαφέρει», συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος «είναι αυτός των αλλαντικών και έχουμε δηλώσει ότι θέλουμε να συμπορευτούμε και με άλλους παίκτες και να ενώσουμε δυνάμεις».

Τέλος σημειώνεται ότι επιστρέφει ως μη εκτελεστικός πρόεδρος ο γιος του ιδρυτή της βιομηχανικές Παναγιώτη Νικα ,ο  Γιώργος Νίκας μετά την απόφαση που έλαβε  η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της αλλαντοβιομηχανίας. Ο κ. Θεοδωρόπουλος σημείωσε  μάλιστα  πως η επιστροφή του Γ. Νίκα, ο οποίος δραστηριοποιείται στον ευρύτερο κλάδο με τον Μέγα Γύρο, στην ΠΓ Νίκας.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 12:02 - 12 Ιουν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.