ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε εξέλιξη τα διεθνή road show του Ιουνίου με ελληνικό ενδιαφέρον Κύριο

12:09 - 13 Ιουν 2018 | Επιχειρήσεις
Σε εξέλιξη τα διεθνή road show του Ιουνίου με ελληνικό ενδιαφέρον
Στη Βαρσοβία χτυπά σήμερα και αύριο η καρδιά των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων με τη συμμετοχή και ελληνικών εταιριών. Στη πρωτεύουσα της Πολωνίας η Wood&co πραγματοποιεί διήμερο συνέδριο όπου αναμένεται με ενδιαφέρον καθώς υπάρχει έντονη παρουσία ελληνικών επιχειρήσεων στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη.

Η κορύφωση των καλοκαιρινών road show θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη στο καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού των εισηγμένων με αμερικανικά επενδυτικά funds το διήμερο 19 και 20 Ιουνίου.

Τελευταίο road show πρίν τις διακοπές του καλοκαιριού και την επανέναρξη τον Σεπτέμβριο αποτελεί η εκδήλωση του Ελβετικού οίκου UBS στο Λονδίνο το τριήμερο 26-28 Ιουνίου 2018.

 

 Που εντοπίζεται το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών  για τις ελληνικές επιχειρήσεις

 

Στόχος των ξένων επενδυτικών σχημάτων που θα λάβουν μέρος στα τρία διαδοχικά διεθνή road show του Ιουνίου  είναι να αποκρυπτογραφήσουν κατ΄αρχάς τη πορεία των 5 πρώτων μηνών του 2018 που θα δώσει μία τάση για το φετινό α΄εξάμηνο. Ταυτόχρονα μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις που θα δώσουν οι τραπεζικοί όμιλοι για την εικόνα των κόκκινων δανείων και σε τι ποσοστό επηρεάζει τα δανειακά τους χαρτοφυλάκια. Τα «κόκκινα δάνεια» είναι πάντα πρώτο θέμα στα επενδυτικά road show σε συνδυασμό με τα μέτρα που λαμβάνονται  για τον περιορισμό των μη εξυπηρετούμενων δανείων(NPLS'). Το κυρίαρχο θέμα ασφαλώς είναι η επίπτωση στην αξιοπιστία των ελληνικών επιχειρήσεων από το θένα της Folli Follie. Προφανώς και οι εταιρίες έχουν προετοιμασθεί να απαντήσουν για το θέμα της Folli Follie όπου βέβαια θα εκθέσουν αναλυτικά και την εφαρμογή της εταιρικής διακυβέρνησης όπως για παράδειγμα ο ομιλος Μυτιληναίου που είναι πρωτοπόρος στο θέμα έχοντας προχωρήσει πολλά βήματα και έχει καταστεί πολυεθνική με την εφαρμογή ακραίας μορφής διακυβέρνησης δείχνιοντας το δρόμο και στις άλλες εισηγμένες.

 

Ποιές εισηγμένες  επιχειρήσεις θα βρεθούν στη πόλη της Νέας Υόρκης

Συνολικά 23 εταιρίες θα εκπροσωπηθούν σε επίπεδο διοίκησης στην Νέα Υόρκη στο road show που διοργανώνεται από την ΕΧΑΕ και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο. Πρόκειται για τις εξής εισηγμένες: Μυτιληναίος, ΑΔΜΗΕ, Aegean, Alpha Bank, ΕΧΑΕ, Αutohellas, Eurobank, Fourlis, Γεκ Τέρνα-Τέρνα Ενεργειακή, Grivallia, ΕΛΠΕ, Ικτίνος, MLS, Μotor Oil, Εθνική τράπεζα, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, τράπεζα Πειραιώς, ΔΕΗ, Σαράντης, Πλαστικά Θράκης, Τιτάν. Η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον κ. Αλέξη Χαρίτση αναπληρωτή υπουργό οικονομικών.

Νέος προορισμός στο 7ο road show

Η βασική διαφορά της φετινής εκδήλωσης σε σύγκριση με τα προηγούμενα 6 οδοιπορικά παρουσιάσεων είναι ότι θα προστεθεί και τρίτος επενδυτικός προορισμός. Ετσι μετά τη Νέα Υόρκη που θα πραγματοποιηθεί η βασική εκδήλωση το πρώτο διήμερο 18 και 19 Ιουνίου θ ακολουθήσει η Ουάσιγκτον στις 20 και 21 Ιουνίου όπως είχε γίνει και πέρυσι όπου έχει προγραμματιστεί ειδική εκδήλωση στην Ελληνική πρεσβεία με ενδιαφερόμενους επενδυτές. Στις δύο τελευταίες ημέρες της εβδομάδας οι ελληνικές επιχειρήσεις θα συναντήσουν επενδυτές και στο Σικάγο όπου υπάρχει και μεγάλος πυρήνας της ελληνικής ομογένειας.

Πόσα ραντεβού έχουν κλείσει μέχρι σήμερα οι ελληνικές επιχειρήσεις

Εχουν προγραμματισθεί 440 συναντήσεις των 23 εισηγμένων εταιριών με 82 αναλυτές των μεγαλυτέρων αμερικανικών επενδυτικών και χρηματιστηριακών εταιριών  αλλά και με εκπροσώπους 58 επενδυτικών αμερικανικών κεφαλαίων. Τις 23 ελληνικές επιχειρήσεις θα εκπροσωπήσουν 50 υψηλόβαθμα στελέχη που θα αναχωρήσουν αυτή τη Κυριακή για το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης 

 

Ανέστης Ντόκας 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.