ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔιαΝΕΟσις- ΣΕΒ: Ηλεκτρονική διακυβέρνηση και ψηφιακές υπηρεσίες προς τις επιχειρήσεις

14:34 - 20 Ιουν 2018 | Επιχειρήσεις
ΔιαΝΕΟσις- ΣΕΒ: Ηλεκτρονική διακυβέρνηση και ψηφιακές υπηρεσίες προς τις επιχειρήσεις
Εκδήλωση για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και τις ψηφιακές υπηρεσίες προς τις επιχειρήσεις, διοργάνωσε η διαΝΕΟσις σε συνεργασία με τον ΣΕΒ, χθες (Τρίτη, 19/6/2018) στο Αμφιθέατρο του Μεγάρου Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας.

Η εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από τη δημόσια διοίκηση και τα αρμόδια Υπουργεία καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς, πραγματοποιήθηκε με αφετηρία τη μελέτη που εκπονήθηκε υπό τον συντονισμό του καθηγητή Διομήδη Σπινέλλη για λογαριασμό της διαΝΕΟσις με τίτλο: «Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Στην Ελλάδα».

Δασκαλόπουλος: Ανάγκη ενός ρεαλιστικού και φιλόδοξου οράματος

Μιλώντας στην έναρξη της εκδήλωσης και αναφερόμενος στην ανάγκη για ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας και την υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών στη δημόσια διοίκηση, ο Πρόεδρος της διαΝΕΟσις Δημήτρης Δασκαλόπουλος τόνισε ότι «πέρα από τις τεχνικές και δομικές λύσεις, αυτό που αναδεικνύεται, ως ίσως το πιο σημαντικό, είναι η ανάγκη ενός ρεαλιστικού και φιλόδοξου οράματος για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση στη χώρα μας, που θα μπορεί να δημιουργήσει μια νέα κουλτούρα συνεργατικότητας στο Δημόσιο, με έμφαση στην άριστη εξυπηρέτηση πολιτών, επισκεπτών κι επιχειρήσεων.  Χωρίς όραμα ένας τόσο μεγάλος μετασχηματισμό είναι αδύνατος.  Και πώς υλοποιείται ένας τέτοιος μετασχηματισμός;  Με πολιτική.  Πολιτική βούληση που οδηγεί στη διαμόρφωση πολιτικών προτάσεων, που οδηγούν στη δημιουργία νομοθεσίας και θεσμικού πλαισίου, που οδηγούν στην υλοποίηση συγκεκριμένων προγραμμάτων».

unnamed 6

Φέσσας: Επιθετική ψηφιακή στρατηγική για την προσέλκυση επενδύσεων

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας, τόνισε τη σημασία αυτής της κοινής πρωτοβουλίας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η ηλεκτρονική διακυβέρνηση αποτελεί ένα από τα κορυφαία ζητήματα που θα έπρεπε να μας απασχολούν σε καθημερινή βάση».

Ο κ. Φέσσας επισήμανε ότι έχοντας, ήδη, συμπληρώσει έναν δεκαετή κύκλο κρίσης είναι ανάγκη να θέσουμε ξανά φιλόδοξους εθνικούς στόχους που θα μας ενώνουν αντί να μας διχάζουν. Αναφερόμενος στο επενδυτικό κενό και στο φιλόδοξο σενάριο που έχει προτείνει ο ΣΕΒ για αύξηση των επενδύσεων -με ετήσιο ρυθμό της τάξης του 15%- ο κ. Φέσσας  τόνισε ότι οι επενδύσεις δεν θα έρθουν απλά και μόνο επειδή σταθεροποιείται η οικονομία ή επειδή ολοκληρώνεται το 3ο μνημόνιο. «Το κενό που πρέπει να καλύψουμε είναι τεράστιο και απαιτεί αντίστοιχη προσπάθεια από πλευράς μας. Απαιτείται ένα μεταρρυθμιστικό σοκ. Πέρα και πάνω από όσα προέβλεπαν μέχρι σήμερα τα μνημόνια, που δυστυχώς σε ό,τι αφορά το μεταρρυθμιστικό τους σκέλος δεν έγιναν ποτέ κτήμα και ιδιοκτησία μας».

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ μιλώντας ειδικότερα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό́ τόνισε ότι  αποτελεί́ όρο επιβίωσης για τις σύγχρονες οικονομίες, σημειώνοντας ότι οι χώρες με πλεονάσματα στην υιοθέτηση και εφαρμογή των ψηφιακών τεχνολογιών είναι οι πρωταγωνιστές του σήμερα και του αύριο.  Ο κ. Φέσσας έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται δυστυχώς στην ομάδα  των χωρών της Ευρώπης που υστερούν και αποκλίνουν από τους πιο προηγμένους ψηφιακά εταίρους μας, γι΄ αυτό και είναι «μονόδρομος μια επιθετική ψηφιακή στρατηγική για την προσέλκυση επενδύσεων».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.