ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Κολλημένη» η καινοτομία στην Ελλάδα –Στους ουραγούς της ΕΕ

07:44 - 26 Ιουν 2018 | Επιχειρήσεις
«Κολλημένη» η καινοτομία στην Ελλάδα –Στους ουραγούς της ΕΕ
Για μία ακόμη χρονιά η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι περήφανη για τις επιδόσεις της στον δείκτη καινοτομίας, καθώς βρέθηκε και πάλι κάτω από το μέσο όρο της ΕΕ.

Η χώρα μας κατατάσσεται συγκεκριμένα στην 22η θέση μεταξύ των 28 κρατών της ΕΕ. Ο δείκτης καινοτομίας για την Ελλάδα διαμορφώθηκε το 2017 στο 68,5, σημειώνοντας μάλιστα πτώση από την αντίστοιχη επίδοση του 2010 (69,4). Τα παραπάνω προκύπτουν από τον νέο ευρωπαϊκό πίνακα αποτελεσμάτων καινοτομίας (European Innovation Scoreboard 2018), που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Με βάση τη μέση βαθμολογία των επιδόσεών τους, η Δανία, η Φινλανδία, το Λουξεμβούργο, οι Κάτω Χώρες, η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πρωτοπόροι της καινοτομίας, με επιδόσεις πολύ υψηλότερες από τον μέσο όρο της ΕΕ.

Η Αυστρία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιρλανδία και η Σλοβενία είναι χώρες με καλές επιδόσεις καινοτομίας, πάνω από τον μέσο όρο ή κοντά στον μέσο όρο της ΕΕ.

Οι επιδόσεις της Κροατίας, της Κύπρου, της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Εσθονίας, της Ελλάδας, της Ουγγαρίας, της Ιταλίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας, της Μάλτας, της Πολωνίας, της Πορτογαλίας, της Σλοβακίας και της Ισπανίας είναι χαμηλότερες από τον μέσο όρο της ΕΕ και αυτές οι χώρες έχουν μέτριες επιδόσεις στον τομέα της καινοτομίας.

Η Βουλγαρία και η Ρουμανία είναι ουραγοί της καινοτομίας, με επιδόσεις πολύ χαμηλότερες από τον μέσο όρο της ΕΕ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.