ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Διεκδικεί νέα έργα σε απορρίμματα και αεροδρόμια

12:49 - 27 Ιουν 2018 | Επιχειρήσεις
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Διεκδικεί νέα έργα σε απορρίμματα και αεροδρόμια
Ενδιαφέρον για συμμετοχή στους διεθνείς διαγωνισμούς για τα αεροδρόμια της Σόφιας και του Βουκουρεστίου αναμένεται να εκδηλώσει ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, σύμφωνα με τα όσα είπε ενώπιον των μετόχων, κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Περιστέρης.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι ο όμιλος παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις που καταγράφονται στη νέα γενιά έργων στη χώρα μας, όπως ο ΒΟΑΚ και η υποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνας.

Νέα έργα

Αναφορικά με το αεροδρόμιο του Καστελίου στην Κρήτη, ο κ. Περιστέρης ανακοίνωσε ότι υπογραφή της σύμβασης του έργου θα γίνει εντός του 2018. Υπενθυμίζεται ότι, το κοινοπρακτικό σχήμα ΤΕΡΝΑ GMR αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 500 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στην κατασκευή του νοτίου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Ε65, για το οποίο εκκρεμεί η έγκριση του φακέλου μεγάλου έργου από τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο επικεφαλής της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σημείωσε ότι η καθυστέρηση που παρατηρείται δεν οφείλεται στην ελληνική πλευρά, αλλά στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Περιστέρης συμπλήρωσε ότι «ελπίζουμε ότι εντός των επομένων εβδομάδων το θέμα θα προχωρήσει».

Ακόμη, ανακοίνωσε τη Σύσταση Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση των επενδυτικών σχεδίων της εταιρείας, ενώ σημείωσε ότι ο όμιλος προχώρησε εδώ και χρόνια σε νέες δραστηριότητες, συγγενείς με τις κατασκευαστικές, που προσφέρουν μακροπρόθεσμη δυνατότητα στον κύκλο εργασιών του.

Σημεία-ορόσημα του ομίλου για το 2017

Αναφερόμενος στα σημαντικότερα γεγονότα του 2017 είπε ότι περιλαμβάνεται η απόκτηση του ποσοστού ενός εκ των αρχικών μετόχων στις εταιρείες που διαχειρίζονται την Ιόνια Οδό και τον Άξονα Κεντρικής Ελλάδας έναντι 6 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα ο όμιλος να συμμετέχει με μεγαλύτερο ποσοστό και διαθέτει τον έλεγχο των δύο εταιρειών.

Ο κ. Περιστέρης στάθηκε ιδιαιτέρως «στην προσπάθεια της εταιρείας πέραν των συμβατικών της υποχρεώσεων και με αυξημένο κόστος για την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων εντός του 2017, ώστε να μην τεθεί θέμα επιστροφής κοινοτικών πόρων από το ελληνικό δημόσιο».

*Διαβάστε αναλυτικά την ομιλία του Γ. Περιστέρη στο συνοδευτικό υλικό.

Συνημμένα αρχεία:
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.