ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επενδύσεις ύψους 50 εκατ. ευρώ το 2018 ο όμιλος Καράτζης Κύριο

08:00 - 29 Αυγ 2018 | Επιχειρήσεις
Επενδύσεις ύψους 50 εκατ. ευρώ το 2018 ο όμιλος Καράτζης
Σε πλήρη εξέλιξη είναι το επενδυτικό πρόγραμμα του εισηγμένου ομίλου Καράτζης για το τρέχον οικονομικό έτος, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες του reporter.gr θα προσεγγίσει τα 50 εκατ. ευρώ. Όπως δηλώνει o κ. Κωνσταντίνος Αρχοντάκης εκτελεστικό μέλος της διοίκησης της εισηγμένης «υλοποιούμε τα επενδυτικά μας προγράμματα όπως έχουν σχεδιασθεί από τη διοίκηση με στόχο την ενδυνάμωση των μεριδίων αγοράς και την αύξηση της κερδοφορίας». Να σημειωθεί ότι ο εισηγμένος όμιλος Καράτζης δραστηριοποιείται : α) στην παραγωγή πολυµερών και συνθετικών ινών για την γεωργία, τις κατασκευές και την βιοµηχανία β) στην εκµετάλλευση ξενοδοχειακού συγκροτήµατος Α΄ κατηγορίας γ) στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά πάρκα και δ) στην προµήθεια ηλεκτρικής ενέργειας.

Αιτήσεις για 2 άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικά πάρκα

Ο όμιλος έχει υποβάλει στη ΡΑΕ αιτήσεις για δύο άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικά πάρκα, ισχύος 3 MW έκαστη. Επιπλέον, προτίθεται να συµµετάσχει στις διαγωνιστικές διαδικασίες της τριετίας 2018-2020 για τη «Συµµετοχή στο νέο καθεστώς στήριξης των σταθµών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιµες πηγές», για τη λήψη νέων αδειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ. Στόχος του οµίλου είναι σε βάθος τριετίας να έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες αδειοδότησης και σύµβασης πώλησης, βάσει της νέας νοµοθεσίας, για την ανάπτυξη σταθµών παραγωγής από ΑΠΕ συνολικής εγκατεστηµένης ισχύος 100 MW.

Τον Ιούνιο ξεκίνησε τη λειτουργία του το νέο πολυτελές ξενοδοχείο NANA Princess

Σύμφωνα με το κ Αρχοντάκη εκτελεστικό μέλος της διοίκησης που μίλησε αποκλειστικά στο reporter <το περασμένο Ιούνιο άνοιξε τις πύλες του το νέο πολυτελές ξενοδοχείο του ομίλου. Είμαστε αισιόδοξοι για την αύξηση της πληρότητας αν και θα πρέπει να σημάνουμε ότι η άνοδος του τουρισμού σε Τουρκία και Αίγυπτο θα επηρεάσει λογικά τις κρατήσεις της επόμενης τουριστικής σαιζόν>

Το δεύτερο ιδιόκτητο ξενοδοχείο του εισηγμένου ομίλου Καράτζη στη Χερσόνησο με την επωνυμία NANA PRINCESS και διαθέτει 112 πολυτελή δωμάτια και σουίτες.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται και  στον κλάδο του τουρισµού από τις αρχές της δεκαετίας του ’80. Το 1985 εγκαινίασε το ιδιόκτητο All-inclusive ξενοδοχείο 5 αστέρων, NANA BEACH, δυναµικότητας 1.400 κλινών που βρίσκεται στη Χερσόνησο Κρήτης. Το ξενοδοχείο διαθέτει 500 δωµάτια, µπανγκαλόου και σουίτες. Η εταιρεία συνεργάζεται µε µεγάλα τουριστικά πρακτορεία του εξωτερικού και προσφέρει υπηρεσίες φιλοξενίας υψηλής ποιότητας σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Ο εισηγμένος όμιλος Καράτζη το 2017 εμφάνισε ενοποιημένα συνολικά κέρδη μετά από φόρους ύψους 16,644 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 8,439 εκατ. ευρώ το 2016. Οι καθαρές λειτουργικές ταµειακές ροές του οµίλου ανήλθαν σε 14,173 εκατ. ευρώ  και της εταιρείας σε 14,833 εκατ. ευρώ. Η επίτευξη ισχυρών λειτουργικών ταµειακών ροών συνέβαλε στην περαιτέρω µείωση του τραπεζικού δανεισµού του οµίλου και στην απρόσκοπτη χρηµατοδότηση των επενδυτικών του σχεδίων.

Ανέστης Ντόκας

Τελευταία τροποποίηση στις 08:22 - 29 Αυγ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.