ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Roadshow τον Οκτώβριο για τις εισηγμένες μεσαίας κεφαλαιοποίησης στην ΕΧΑΕ Κύριο

06:46 - 26 Σεπ 2018 | Επιχειρήσεις
Roadshow τον Οκτώβριο για τις εισηγμένες μεσαίας κεφαλαιοποίησης στην ΕΧΑΕ
Στα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί οδοιπορικό παρουσίασης (road show) των εισηγμένων της μεσαίας κεφαλαιοποίησης με τη συμμετοχή αρκετά μεγάλου αριθμού εγχωρίων και ξένων θεσμικών επενδυτών.

Το road show θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της ΕΧΑΕ στο Βοτανικό με τις πληροφορίες που συγκέντρωσε ο reporter να αναφέρουν ότι έχει εκδηλωθεί μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Να αναφέρουμε ότι στόχος της ΕΧΑΕ είναι να αναδειχθεί η νέα γενιά των εισηγμένων επιχειρήσεων που θα καταφέρουν να ανέβουν κλίμακα ισχύος και να συμπεριληφθούν στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Στα θετικά στοιχεία του 2018 περιλαμβάνονται το γεγονός ότι η ανάπτυξη φαίνεται να βασίζεται στην ανάκαμψη όχι μόνο του τουρισμού αλλά και μιας σειράς άλλων κλάδων οικονομικής δραστηριότητας, όπως η βιομηχανία, οι υπηρεσίες αλλά και το λιανεμπόριο και χονδρεμπόριο. Ταυτόχρονα, το 2018 δεν ενέχει μεγάλες λήξεις ομολόγων που στο παρελθόν δημιουργούσαν συνθήκες αυξημένης αβεβαιότητας, αλλά ούτε και ψήφιση νέων δημοσιονομικών μέτρων.

Το μοναδικό ίσως ζητούμενο είναι ο τρόπος μετάβασης από το σημερινό καθεστώς «μνημονιακής επιτήρησης» στη μετά-μνημόνιο εποχή και ο τρόπος κάλυψης των χρηματοδοτικών αναγκών της ελληνικής δημοκρατίας.

Συνεπώς, η ελληνική οικονομία πρέπει να εκμεταλλευτεί την ευνοϊκή συγκυρία έτσι ώστε να αποκτήσει αρκετή δυναμική που θα της επιτρέψει όχι μόνο να καταγράψει θετικούς ρυθμούς το 2018, αλλά να μπορέσει να διατηρήσει τη θετική της πορεία και σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Πάντως όπως τονίζουν στελέχη της αγοράς από το 2017 εκδηλώνεται αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον για τις εταιρίες της μεσαίας κεφαλαιοποίησης στο ΧΑ. Αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση των επενδυτικών επιλογών στο ΧΑ, σε υψηλότερη συναλλακτική δραστηριότητα και κατ επέκταση σε ένα ευνοϊκότερο περιβάλλον για εισαγωγή νέων εταιριών στο ΧΑ.

Ανέστης Ντόκας

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.