ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καματάκης (MLS): Θα υπάρξουν και άλλα placement, έρχονται σημαντικές ειδήσεις

08:10 - 17 Οκτ 2018 | Επιχειρήσεις
Καματάκης (MLS): Θα υπάρξουν και άλλα placement, έρχονται σημαντικές ειδήσεις
Αποκαλυπτικός ήταν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MLS Γιάννης Καματάκης χθες, κατά τη διάρκεια του πρώτου road show προβολής μικρομεσαίων εισηγμένων εταιρειών που έγινε στο Χρηματιστήριο, παρουσία αναλυτών, χρηματιστών και άλλων παραγόντων της αγοράς.

Ο κ. Καματάκης ήταν ενθουσιώδης και… καταιγιστικός μιλώντας για την πορεία της εταιρείας, τα σχέδια σε επιχειρηματικό, αλλά και μετοχικό επίπεδο. Αποκάλυψε προς το πρόσφατο placement για το 3,3% των μετοχών της MLS – με πωλητή τον ίδιο – έγινε από επενδυτική τράπεζα με έδρα το Λονδίνο, σημειώνοντας ότι ίσως σύντομα ανακοινωθεί το ποια είναι.

Παράλληλα, απολύτως ξεκάθαρα γνωστοποίησε ότι η MLS είναι σε λίαν αναπτυξιακή τροχιά, οπότε χρειάζεται κεφάλαια ανάπτυξης και νέους partners, οπότε πολύ σύντομα θα υπάρξουν και άλλα placement. Γι’ αυτό άλλωστε, όπως ο ίδιος τόνισε, η MLS συμμετείχε στο road show της ΕΧΑΕ στο Λονδίνο το Σεπτέμβριο (που έφερε και αυτό το placement), ενώ έκανε γνωστό ότι η εταιρεία έκανε και δικό της, ανεξάρτητο road show στο Λονδίνο λίγο αργότερα.

Θυμίζουμε πως η MLS είχε συμμετάσχει και στο road show που πραγματοποίησε το Χ.Α. μαζί με το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και το Enterprise Greece στις ΗΠΑ τον περασμένο Ιούνιο. Είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι η εταιρεία, εκτός από την έρευνα και την προσπάθεια για νέα καινοτόμα προϊόντα, προσπαθεί να έχει παρόμοια εξωστρέφεια και σε μετοχικό – επενδυτικό επίπεδο και αυτό το έκανε απολύτως σαφές ο κ. Καματάκης.

Παράλληλα, ξεχωριστή ενότητα στην παρουσίασή του είχε το MAIC, το νέο καινοτόμο προϊόν που μετά από πολλά χρόνια έρευνας δημιούργησε το τμήμα έρευνας της εταιρείας. Το MAIC – προέρχεται από τα αρχικά των MLS Artificial Intelligence Center – είναι μια έξυπνη συσκευή σταθερής – οικιακής βάσης, το οποίο ενσωματώνεται πλέον σε όλες τις συσκευές της.

Το MAIC αλληλοεπιδρά με τον χρήστη καθώς χρησιμοποιεί τεχνολογίες αναγνώρισης φωνής για την εκτέλεση ενεργειών όπως κλήσεις, sms, e-mails, αναζήτηση στο Internet ή στο YouTube, GPS και πληροφορίες για τα κοντινά φαρμακεία, νοσοκομεία, τράπεζες, πρατήρια καυσίμων κ.ο.κ.

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα της MLS

Στο πρώτο εξάμηνο του 2018 η MLS είχε κύκλο εργασιών 10,54 εκατ. ευρώ ενώ τα κέρδη μετά από φόρους έφτασαν στα 1,48 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 3,24 εκατ. ευρώ (έναντι 3,87 εκατ. ευρώ πέρυσι). Η καθαρή θέση διαμορφώθηκε σε 27 εκατ. ευρώ από 24,63 εκατ. ευρώ στις 30.06.2017.

Σημειώνεται πως η MLS εισήλθε επίσημα στην αγορά της Σερβίας φέτος το Μάιο και στην αγορά της Κύπρου τον Ιούνιο. Παράλληλα, ο οίκος FTSE Russell ενέταξε τη μετοχή της MLS στον Πανευρωπαϊκό δείκτη FTSE Emerging Europe Micro Cap.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.