ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φήμες για μπαράζ διώξεων, που εμπλέκει τράπεζες και τραπεζίτες

09:09 - 05 Νοε 2018 | Επιχειρήσεις
Φήμες για μπαράζ διώξεων, που εμπλέκει τράπεζες και τραπεζίτες
«Φουντώνουν» εσχάτως οι φήμες, και οι διαρροές ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε (νέες) διώξεις επιχειρηματικών αλλά και πρώην ισχυρών τραπεζιτών, με τα σενάρια να διακινούνται από πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους.

Στην αγορά διαμορφώνεται ένα ιδιαιτέρως τοξικό περιβάλλον, καθώς υπαρκτά σκάνδαλα με εμπλοκή εισηγμένων εταιρειών ή στελεχών αυτών, δημιουργούν ανατροφοδοτούμενη δυσμενή φημολογία και διαρροές πάσης φύσεως που λειτουργεί πολλαπλασιαστικά και «σκεπάζει» όλη την αγορά.

Το τελευταίο διάστημα, διάφοροι κύκλοι κάνουν λόγο για νέες δικογραφίες στο χρηματοοικονομικό κλάδο, που θα περιλαμβάνουν τραπεζίτες που είχαν μεγάλες εξουσία την προηγούμενη 20ετία. Παρ’ ότι οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες και δεν είναι δυνατόν να διασταυρωθούν, κάποιοι κάνουν λόγο για «ευρήματα» με λογαριασμούς στο εξωτερικό, αλλά και άλλες ατασθαλίες.

Κάποιες εξ αυτών αφορούν τη μεγάλη ιστορία με τα δάνεια των κομμάτων με την εμπλοκή αρκετών στελεχών αλλά και μεγάλων τραπεζών. Φαίνεται λοιπόν πως μπαίνουμε σε μια «άγρια» προεκλογική φάση, όπου η κυβέρνηση θα παίξει τα… ρέστα της «χτίζοντας» στο… project της κάθαρσης και του ιδιωτικού τομέα και ειδικά την (προηγούμενη) διαπλοκή.

Οι υποθέσεις των Folli Follie και του πρώην μεγαλοστελέχους της Jumbo, έχουν ήδη προξενήσει τεράστια ζημιά στην αξιοπιστία της αγοράς, παγώνοντας – όπως είναι φυσικό – κάθε συζήτηση για μεγάλα deals. Μένει να δούμε αν θα βγουν αληθινές οι διαρροές που εμπλέκουν πλέον και πρώην ισχυρούς τραπεζίτες αλλά και επιχειρηματίες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.