ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Χάκαραν» την Vivartia - Πλήρωσε 75.000 σε bitcoin

09:36 - 12 Νοε 2018 | Επιχειρήσεις
«Χάκαραν» την Vivartia - Πλήρωσε 75.000 σε bitcoin
Θύμα χάκερς έπεσε η Vivartia σημειώνοντας το πρώτο στη χώρα μας περιστατικό κυβερνοεπίθεσης σε μεγάλη ελληνική εταιρεία με στόχο την απόσπαση λύτρων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο τέλος Οκτωβρίου, η ελληνική εταιρεία που ανήκει στον όμιλο της MIG αναγκάστηκε να πληρώσει €75.000 σε Bitcoin σε χάκερς που κατάφεραν να μπουν στο πληροφορικό σύστημά της. Οι δράστες είχαν μπλοκάρει όλα τα οικονομικά στοιχεία, από τις συναλλαγές, τις παραγγελίες, τις υποχρεώσεις και τις προμήθειες.

Τα κομπιούτερ όλων, από αυτά των ανώτερων στελεχών έως των υπαλλήλων στα λογιστήρια και στις αποθήκες, άνοιγαν αλλά οι οθόνες τους παρέμεναν μαύρες. Η πρώτη αντίδραση ήταν να κληθεί για βοήθεια ομάδα ειδικών από την θυγατρική της MIG, SingularLogic. Σύντομα διαπιστώθηκε ότι τα αρχεία δεν είχαν σβηστεί αλλά κρυπτογραφηθεί και γι’ αυτό οι υπολογιστές ολόκληρης της εταιρείας ξεκινούσαν, αλλά η οθόνη παρέμενε μαύρη ζητώντας «password».

Σημειώνεται πως εκτός από τα προϊόντα ΔΕΛΤΑ, στη Vivartia ανήκουν οι αλυσίδες πρόχειρου φαγητού Everest και Goody’s, μαζί με μια σειρά άλλων θυγατρικών.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:07 - 12 Νοε 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.