ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα καθυστέρηση στον διαγωνισμό του ΔΕΣΜΗΕ

13:01 - 04 Μαϊ 2007 | Επιχειρήσεις
Με νέα καθυστέρηση απειλείται και πάλι ο διαγωνισμός του ΔΕΣΜΗΕ για την κατασκευή της πρώτης ιδιωτικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής, μετά και από ένσταση που έχει κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το επιχείρημα του ενιστάμενου ήταν ότι οι όροι τιμολόγησης του φυσικού αερίου δεν ήταν ξεκάθαροι πριν από το διαγωνισμό.

Ωστόσο, πηγές αναφέρουν ότι η ένσταση δεν μπορεί να «σταθεί» καθώς στις 19 Ιανουαρίου στη δημοσίευση απόφασης για την τιμολόγηση του φυσικού αερίου που έγινε στο ΦΕΚ 33/2007 αναφέρονταν όλες οι λεπτομέρειες.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει επιχειρήσει μια πρώτη διερευνητική επαφή, με επιστολή της στον Διαχειριστή του Συστήματος. Ο ΔΕΣΜΗΕ από την πλευρά του οφείλει να αποστείλει την απάντησή του στην Κομισιόν εντός 15 ημερών.

Εάν η εν λόγω απάντηση κριθεί επαρκής τότε η διαδικασία του διαγωνισμού θα προχωρήσει κανονικά. Στην περίπτωση όμως που τα στοιχεία τα οποία θα προσκομίσει ο ΔΕΣΜΗΕ δεν ικανοποιήσουν τους αρμόδιους τότε το μέλλον του διαγωνισμού είναι αμφίβολο, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να κινηθούν διαδικασίες αιτιολογημένης γνώμης εις βάρος της Ελλάδας.

Αντιγόνη Αυγεροπούλου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.