ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βιάστηκαν να πουλήσουν Motor Oil οι Έλληνες θεσμικοί - αγοραστές οι ξένοι Κύριο

11:53 - 24 Νοε 2018 | Επιχειρήσεις
Βιάστηκαν να πουλήσουν Motor Oil οι Έλληνες θεσμικοί - αγοραστές οι ξένοι
Τελικά “εξ οικείων τα βέλη” κατά της μετοχής της Motor Οil. Όπως διαπιστώνεται από το μετοχολόγιο της εταιρίας αυτοί που αντέδρασαν στις ανακοινώσεις της εταιρίας για την εξαγορά του τηλεοπτικού καναλιού Alpha δεν ήταν οι ξένοι θεσμικού αλλά οι Έλληνες θεσμικοί επενδυτές.

Πηγές της εταιρίας διαπιστώνουν οτι οι ξένοι θεσμικοί ήταν καθαροί αγοραστές όλες τις ημέρες που η μετοχή έπεφτε, ενώ μεγάλες πωλήσεις έκαναν κυρίως οι Έλληνες θεσμικοί. Οι ίδιοι δεν μπορούν να ερμηνεύσουν την “παρεξήγηση” αλλά προβληματίζονται από το γεγονός οτι τα ξένα funds που έχουν επενδύσει στη μετοχή ζήτησαν αμέσως και έλαβαν πλήρη ενημέρωση για το τι σκοπεύει να κάνει η εταιρία με την εξαγορά του τηλεοπτικού καναλιού, ενώ οι Έλληνες θεσμικοί άρχισαν να πουλάνε μανιωδώς  χωρίς να ζητήσουν ενημέρωση από την εταιρία. Οι ίδιες πηγές θεωρούν οτι οι Έλληνες θεσμικοί φοβήθηκαν μην εγκλωβιστούν σε μια πτωτική μετοχή θεωρώντας οτι οι ξένοι θα πουλήσουν, αλλά τελικά “την πάτησαν” διότι οι ξένοι αγόραζαν.

 

Οι πωλήσεις των Ελλήνων θεσμικών οδήγησαν τη μετοχή σε σημαντικές απώλειες αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η εξαγορά του καναλιού. Η τιμή έπσε από τα 23,8 Ευρώ στα 18 πριν αρχίσει ξανά να ανεβαίνει και να καλύπτει το χαμένο έδαφος. Τελευταία έκλεισε στα 19,9 Ευρώ αποκαθιστώντας μέρος των απωλειών.

 

Πάντως η αίσθηση της αγοράς είναι οτι τελικά η εξαγορά αυτή δεν επηρεάζει αρνητικά την εταιρία η οποία θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στα ενεργειακά της αντικείμενα ενώ η απόκτηση του καναλιού ήταν μάλλον μια  συγκυριακή κίνηση που δεν αλλοιώνει τον χαρακτήρα και τις εργασίες της εταιρίας. Μονιμότερο και ουσιαστικότερο χαρακτήρα έχει η απόκτηση της επενδυτικής τράπεζας η οποία αναμένεται να επηρεάσει θετικά, προς την κατεύθυνση της μείωσης, το κόστος λειτουργίας της εταιρίας.

 

Όπως φαίνεται πάντως στο “ταμπλό” του Χρηματιστηρίου οι δύσκολες μέρες για τη μετοχή πέρασαν.

 

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Διευθύνοτα Σύμβουλο της εταιρίας Πέτρο Τζαννετάκη (φωτογραφία) η εταιρία θα ανακοινώσει σύντομα μια σημαντική επένδυση στο διυλιστήριο στις αρχές του 2019. Αναφερόμενος στις εξαγορές του καναλιού Alpha και της επενδυτικής τράπεζας IBG είπε οτι η εταιρία ήταν καλά προετοιμασμένη για αυτές τις εξαγορές οι οποίες έγιναν σε ελκυστικό τίμημα. Υπογράμμισε επίσης οτι το κανάλι είναι κερδοφόρο και οτι η τράπεζα δεν έχει βάρη από κόκκινα δάνεια. Ειδικά για την τράπεζα εξήγησε οτι θα συμβάλει στη μείωση του κόστους των εταιριών λιανικής του Ομίλου Avin, Shell και Coral.

Υπογράμμισε επίσης οτι οι εξαγορές δεν θα επηρεάσουν αρνητικά την πολιτική μερισμάτων της εταιρίας.

 

Γρηγόρης Νικολόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 00:16 - 25 Νοε 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.