ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παναγιώτης Τσινάβος (πρόεδρος Κρι Κρι): Το Brexit θα επιφέρει δασμούς για τα ελληνικά προϊόντα Κύριο

07:42 - 05 Δεκ 2018 | Επιχειρήσεις
Παναγιώτης Τσινάβος (πρόεδρος Κρι Κρι): Το Brexit θα επιφέρει δασμούς για τα ελληνικά προϊόντα
Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το Brexit αφού στις 29 Μαρτίου 2019 η Αγγλία ουσιαστικά αποχωρεί από 28ο μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης . Οι ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν δραστηριότητα στην Γηραιά Αλβιόνα πόσο προετοιμασμένες είναι για το νέο καθεστώς που θα αντιμετωπίσουν; Η γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι είναι μία από τις μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν παρουσία στην Αγγλία. Σημαντικός παράγοντας για την εξαγωγική της επιτυχία αποτελεί η συνεργασία με μεγάλες ευρωπαϊκές αλυσίδες super market, όπου αρχικώς η εταιρεία τοποθετήθηκε με προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας για αλυσίδες όπως οι Waitrose, Sainsbury’s, Tesco, Marks & Spencer, COOP, ALDI στην Αγγλία.

Τι θα συμβεί στα ελληνικά προϊόντα στην Αγγλία λόγω Brexit;

O reporter απευθύνθηκε στο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλος της Κρι Κρι Παναγιώτη Τσινάβο  για να μάθει εάν οι ελληνικές εταιρίες έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται τι θα ισχύσει στην αγγλική οικονομία με την εφαρμογή του Brexit από την 29η Μαρτίου 2019.

Όπως δηλώνει αποκλειστικά ο  κ.  Τσινάβος: < Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να προβλέψει κανείς τι θα συμβεί στην αγγλική οικονομία. Οπωσδήποτε το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι δασμοί που θα αυξήσουν τις τιμές και των ελληνικών προϊόντων στα ράφια των βρετανικών σούπερ μάρκετ. Σίγουρα όμως οι Αγγλοι θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν χαμηλά τις τιμές γιατί έχουν έλλειμμα σε γαλακτοκομικά προϊόντα> . Σε ερώτηση εάν έχει υπάρξει ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές για την Βίβλο του Brexit ο κ. Τσινάβος είναι καθησυχαστικός : <Εχουμε μία πρώτη ενημέρωση αν και θα χρειαστεί μεγαλύτερη καταγραφή του οδικού άξονα του Brexit. Hδη είχαμε και μια πρώτη συνάντηση με την βρετανίδα πρέσβη στη χώρα μας όταν επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις μας. Θεωρώ ότι όσο περνά ο καιρός μέχρι τις 29 Μαρτίου 2019 θα λύνονται οι περισσότερες απορίες για το Brexit.

   Επενδύσεις 63 εκατ. ευρώ στην 8ετία της ύφεσης

Tην περίοδο 2011-2016 η αξία των επενδύσεων ξεπέρασε τα 46 εκατ. ευρώ, ενώ για τη διετία 2017-2018 η εταιρεία υλοποιεί νέο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 17 εκατ. ευρώ. «Οι επενδύσεις μας πάντα στόχο έχουν τη βελτίωση της ποιότητας, την παραγωγή νέων προϊόντων και τη μείωση του κόστους, ώστε να είμαστε ανταγωνιστικότεροι στην εγχώρια και διεθνή αγορά» συμπληρώνει ο Παναγιώτης Τσινάβος. Η Κρι Κρι πλέον διαθέτει δύο υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής παγωτού και γιαούρτης, καλύπτοντας τα διεθνή πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας. Διαθέτει ένα οργανωμένο Τμήμα R&D, το οποίο σε συνεργασία με το τμήμα marketing ανιχνεύει τις τάσεις και δημιουργεί προϊόντα. Από τη μεριά της, η Κρι Κρι έχει θέσει ως στόχο κάθε χρόνο το 10% του τζίρου της να προέρχεται από νέα προϊόντα στις βασικές κατηγορίες όπου δραστηριοποιείται. Τα τελευταία χρόνια δε, παρά την οικονομική κρίση, επενδύει συνεχώς σε ανθρώπινο δυναμικό, ενώ ο αριθμός του προσωπικού αυξάνεται χωρίς μειώσεις στους μισθούς. Σήμερα η Κρι Κρι απασχολεί πάνω από 400 εργαζομένους. Οι πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αποτελούν το 24%, ενώ οι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων το 12%.

Τέλος, οι εξαγωγές συνεχίζουν με ραγδαίους αναπτυξιακούς ρυθμούς. Η αύξηση των πωλήσεων γιαουρτιού στο εξωτερικό ξεπερνά το +34%, αγγίζοντας τα €22 εκ. στο εννιάμηνο 2018. Σημαντικές είναι και οι επιδόσεις των εξαγωγών παγωτού (+72% σε ετήσια βάση), μολονότι το συνολικό ύψος τους παραμένει για την ώρα περιορισμένο. Σε ετήσια  ετήσια βάση, η συμμετοχή των εξαγωγών αναμένεται να ξεπεράσει το 35% του συνολικού  κύκλου εργασιών.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 00:44 - 05 Δεκ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.