ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιλάβιος: Τι λέει για ΤτΕ και Αγορά Υψηλού Κινδύνου

17:05 - 07 Μαϊ 2007 | Επιχειρήσεις
«Αλλο να διατάσσεται προκαταρκτική εξέταση και άλλο να κατηγορείσαι. Δεν σημαίνει τίποτε απολύτως αυτό. Αν ασκηθεί ποινική δίωξη, τότε βλέπουμε».Αυτά δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Αλέξης Πιλάβιος στο πλαίσιο εκδήλωσης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Β. Ελλάδος, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στην Τράπεζα της Ελλάδας που διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Π. Πούλιος, με αφορμή ερώτηση τεσσάρων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Πιλάβιος τόνισε ότι η ΕΚ εκανε καλά τη δουλειά της, ενώ αναφερόμενος στις ενστάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος για τον προβλεπόμενο «ενισχυμένο» ρόλο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ενόψει της εφαρμογής της ΜiFID, είπε: «Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες δεν ανήκουν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αλλά στο υπουργείο. Το τί θα κάνει το υπουργείο, δεν το ξέρω».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Πρόεδρος της ΕΚ ανέφερε ακόμη ότι μέχρι τα τέλη του 2007 εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τη λειτουργία τηςνέας αγοράς «Υψηλού Κινδύνου» στο ΧΑ.

Στην ομιλία του ο κ. Πιλάβιος επικαλέστηκε παραδείγματα από τη λειτουργία αντίστοιχων αγορών σε Βρετανία και ΗΠΑ, λέγοντας ότι αυτές είναι σημαντικές για την ανάπτυξη τόσο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όσο και των ίδιων των εθνικών οικονομιών.

 Μιλώντας σε εκδήλωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Β. Ελλάδος, ο κ.Πιλάβιος σημείωσε ακόμη ότι εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η κοινοτική οδηγία για τα χρηματοπιστωτικά μέσα (MiFID).

Ο Πρόεδρος της ΕΚ αναφέρθηκε ακόμη στη ψήφιση της οδηγίας για τη διαφάνεια και τις οικονομικές καταστάσεις των εισηγμένων, ενώ τόνισε ότι «τώρα πρέπει να ενσωματώσουμε και τη MiFID. Με αυτούς τους δύο νόμους ολοκληρώνεται το φάσμα των οδηγιών, που αφορούν την ελληνική κεφαλαιαγορά και ενοποιείται το νομοθετικό πλαίσιο για τη λειτουργία των αγορών στα κράτη- μέλη της ΕΕ», κατέληξε ο κ.Πιλάβιος.



   

   

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.