ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παράταση ενός έτους έλαβε ο εξωδικαστικός-«Παγώνει» ο φόρος υπεραξίας ακινήτων

22:00 - 11 Δεκ 2018 | Επιχειρήσεις
Παράταση ενός έτους έλαβε ο εξωδικαστικός-«Παγώνει» ο φόρος υπεραξίας ακινήτων
Για ένα επιπλέον έτος, δηλαδή μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2019 παρατείνεται η λειτουργία του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών προς τράπεζες, δημόσιο και ιδιώτες, που ήταν προγραμματισμένη να «λήξει» στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Η εν λόγω παράταση θα υλοποιηθεί με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση συμφώνησε με τους θεσμούς και μια σειρά αλλαγών με στόχο την περαιτέρω απλοποίηση των διαδικασιών υπαγωγής στις διατάξεις του εξωδικαστικού.

Σημειώνεται ότι ,σύμφωνα με στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, μέχρι στιγμής 1.104 υποθέσεις επιχειρήσεων ή επαγγελματιών έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τη διαδικασία ένταξης στον εξωδικαστικό μηχανισμό και έχουν πετύχει ευνοϊκή ρύθμιση χρεών προς τράπεζες, εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία.

Συνολικά 59.077 επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία προετοιμασίας της αίτησής τους και έχουν υποβληθεί 5.565 αιτήσεις.

Παράλληλα, παγώνει για ακόμη ένα έτος η επιβολή του φόρου υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων. Σχετική τροπολογία η οποία κατατέθηκε νωρίτερα στη Βουλή, ορίζει ως ημερομηνία ενεργοποίησης του φόρου που βαραίνει τους πωλητές ακινήτων, την 1/1/2020 και όχι την 1/1/2019.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 01:33 - 12 Δεκ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.