ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιο κοντά οι Ελληνες και οι Αιγύπτιοι επιχειρηματίες

15:12 - 09 Μαϊ 2007 | Επιχειρήσεις
Σειρά επαφών με σκοπό τη διεύρυνση των επιχειρηματικών συνεργασιών στην Αίγυπτο προώθησε ο ΣΕΒ, στο πλαίσιο επιχειρηματικής αποστολής στο Κάιρο, που διοργάνωσε από κοινού με τον ΟΠΕ, στις 7-8 Μαΐου.

Κατά την παραμονή της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Κάιρο πραγματοποιήθηκε σειρά επιχειρηματικών συναντήσεων με αιγυπτιακές εταιρίες, ενώ οργανώθηκαν επαφές με μέλη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αιγύπτου και του Συνδέσμου Αιγυπτίων Επιχειρηματιών. Στην αποστολή μετείχαν εκπρόσωποι 12 εταιρειών από τους κλάδους τροφίμων, χημικών, μεταλλουργίας, δομικών υλικών, γεωργικών μηχανημάτων, καπνών, πληροφορικής, υπηρεσιών.

Επίσης, σε συνάντηση που είχε ο ΣΕΒ με τον Σύνδεσμο Αιγυπτιακών Βιομηχανιών, με τον οποίο έχει υπογράψει Πρωτόκολλο Συνεργασίας, συζητήθηκαν συγκεκριμένες δράσεις, όπως η οργάνωση των επαφών αιγυπτιακών εταιριών με μέλη του ΣΕΒ κατά την επίσκεψη του Αιγύπτιου Υπουργού Βιομηχανίας και Εμπορίου στην Αθήνα τον προσεχή Ιούνιο, καθώς και η δραστηριοποίηση του Ελληνο-Αιγυπτιακού Συμβουλίου,  υπό την αιγίδα των δύο Συνδέσμων για να αποτελέσει ουσιαστικό εργαλείο προώθησης των διμερών οικονομικών σχέσεων.

Σημειώνεται, ότι, η αγορά της Αιγύπτου παρουσιάζει ενδιαφέρον για τις ελληνικές εταιρίες λόγω μεγέθους πληθυσμού, της διαθεσιμότητας εργατικού δυναμικού με ιδιαίτερα χαμηλόκόστος, της ύπαρξης φυσικού αερίου και του ανταγωνιστικού κόστους ηλεκτρικής ενέργειας, των οργανωμένων υποδομών στους λιμένες Αλεξάνδρειας, Σουέζ και Πόρτ Σαίντ, της γεωγραφικής θέσης της Αιγύπτου ως πύλη εισόδου σε άλλες βορειοαφρικανικές χώρες, των βιομηχανικών περιοχών και της Συμφωνίας Σύνδεσης της Αιγύπτου με την Ε.Ε. Παράλληλα, η ύπαρξη παραδοσιακά ελληνικού στοιχείου και η φιλικότητα των Αιγυπτίων προς τους Έλληνες, η ανάπτυξη σημαντικών ελληνικών επενδύσεων και η υπογραφή 10 διμερών συμφωνιών  δημιουργούν θετικό κλίμα που μπορεί να αξιοποιηθεί περαιτέρω από τις ελληνικές εταιρίες.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.