ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Jaguar Land Rover και Ford «κόβουν» χιλιάδες θέσεις εργασίας

17:27 - 10 Ιαν 2019 | Επιχειρήσεις
4.500 θέσεις εργασίας θα περικόψει, κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, η μεγαλύτερη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία, η Jaguar Land Rover, στη προσπάθεια της να διαχειριστεί την επιβράδυνση στην Κίνα και την πτώση στη ζήτηση για οχήματα ντίζελ.
Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία, που απασχολεί 40.000 εργαζομένους στη Βρετανία, υπογράμμισε, επίσης, ότι θα αρχίσει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στο εργοστάσιο της στην πόλη Γουλβερχάμπτον, ενώ θα δημιουργήσει ένα νέο κέντρο συνδεσμολογίας μπαταριών κοντά στο Μπέρνινχαμ, καθώς αναπτύσσει μία πιο πράσινη σειρά αυτοκινήτων.
 
«Παίρνουμε αποφασιστική δράση για να βοηθήσουμε την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, εν μέσω γεωπολιτικών και ρυθμιστικών αναταραχών, όπως και τεχνολογικών προκλήσεων, με τις οποίες είναι αντιμέτωπος ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας», είπε ο CEO της εταιρείας, Ralf Speth.
 
Την ίδια ώρα, περικοπές σε χιλιάδες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη ανακοίνωσε και η Ford, καθώς η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία προχωράει το σχέδιο εξοικονόμησης κόστους ύψους 14 δισ. δολαρίων.
Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, κάθε τμήμα του ευρωπαϊκού τομέα θα αναθεωρηθεί. «Δεν πρόκειται για προσπάθεια να γίνει η επιχείρηση πιο επαρκής αλλά για ολοκληρωτικό ανασχεδιασμό», σημείωσε ο πρόεδρος της Ford στην Ευρώπη, Steve Armstrong.
 
Η εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες με τις ενώσεις των εργαζομένων, αλλά ακόμη δεν έχει το τελικό νούμερο των θέσεων που θα επηρεαστούν. «Είναι ασφαλές να πούμε ότι θα είναι χιλιάδες…» τόνισε ο κ. Armstrong.
 
H Ford απασχολεί 53.000 εργαζομένους στην Ευρώπη, σε 15 εργοστάσια. 
 
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.