ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιο ξεκάθαρα πλέον τα πράγματα στην Ελλάκτωρ

09:20 - 14 Ιαν 2019 | Επιχειρήσεις
Πιο ξεκάθαρα πλέον τα πράγματα στην Ελλάκτωρ
Πιο ξεκάθαρα είναι πλέον τα πράγματα στον όμιλο Ελλάκτωρ μετά τις πωλήσεις μετοχών από τον πρώην ισχυρό άντρα του Άκτωρα Δημήτρη Κούτρα. Ο τελευταίος, στις συνεδριάσεις Πέμπτης και Παρασκευής, πούλησε σημαντικά ποσοστά που είχε στην εταιρεία, κατεβάζοντας πλέον το μερίδιό του αρκετά κάτω από το 5%.

Έτσι, ξεκαθαρίζει ακόμη περισσότερο το τοπίο στον όμιλο, καθώς μετά τις διοικητικές αλλαγές που έλαβαν χώρα τον περασμένο Ιούλιο, αλλάζει μερικώς και το «μωσαϊκό» του μετοχολογίου…

 

Ο κ. Κούτρας, αρχικώς πούλησε 6 εκατ. μετοχές την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου μέσω δύο πακέτων στα 1,25 ευρώ ανά μετοχή, συνολικής αξίας 7,5 εκατ. ευρώ, ενώ την Παρασκευή, μέσω πέντε πακέτων, πέρασε συνολικά το 1,15% των μετοχών της εισηγμένης. Συνολικά την Παρασκευή διακινήθηκαν 2,05 εκατ. μετοχές στην τιμή των 1,30 ευρώ ανά μετοχή, με το σύνολο της αξίας των πακέτων να φτάνει στα 2,66 εκατ. ευρώ.

 

Πλέον, μετά τις πωλήσεις Πέμπτης και Παρασκευής, το ποσοστό του κ. Κούτρα έχει περιοριστεί κοντά στο 2,35%. Αγοραστής είναι η βρετανική εταιρεία Ambrosia Capital φαίνεται πως ενεργεί ως broker, για λογαριασμό ισχυρών Ελλήνων και ξένων επενδυτών, ενώ συνδέεται με το αμερικανικό fund Amber Capital.

 

Πρόκειται για ένα από τα fund που το περασμένο καλοκαίρι είχε πουλήσει μέρος της συμμετοχής του στην Ελλάκτωρ στους αδερφούς Καλλιτσάντση. Πιο αναλυτικά, είχε πουλήσει το 5,25% στα 2,15 ευρώ ανά μετοχή.

 

Το Amber Capital εστιάζει στις αγορές τις νότιας Ευρώπης έχοντας κάνει σημαντικές επενδύσεις στην ισπανική Telefonica και στην ιταλική Telecom Italia, ενώ στην Ελλάδα έχει επενδύσει στον ΟΤΕ και στην Ελλάκτωρ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.